OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για τον μελλοντικό ελλιμενισμό του πλοίου και την απόδοση ευθυνών

05/01/2024 - 15:37
Αντιτορπιλικό «Βέλος»
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας απάντησε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση αναφορικά με την αποκατάσταση ζημιών στο Αντιτορπιλικό «Βέλος» αλλά και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τον μελλοντικό ελλιμενισμό αλλά και την απόδοση ευθυνών για τα όσα συνέβησαν στα μέσα Νοεμβρίου του 2023.

Αρχικά, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «κατόπιν της ολοκλήρωσης των ενεργειών αποκατάστασης στο Αντιτορπιλικό «Βέλος» και την εξασφάλιση του αξιόπλοου, το πλοίο θα επιστρέψει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για εκτέλεση δεξαμενισμού και προγραμματισμένης περιοδικής συντήρησης», ενώ πρόσθεσε ότι «βρίσκεται σε επιτελική επεξεργασία από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού, εισήγηση αναφορικά με την οριστική πρόταση κατάλληλης θέσης ελλιμενισμού του πλοίου».

Αναλυτικά η απάντηση ΥΕΘΑ για το Αντιτορπιλικό «Βέλος»:

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η πρόσκρουση του Αντιτορπιλικού «Βέλος» που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση βλαβών στο πλοίο, καθώς και ενδεχόμενες ευθύνες αποτελούν αντικείμενο έρευνας των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) άμεσα απέστειλε στη Θεσσαλονίκη Αξιωματικό ναυπηγό υπηρεσίας, ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023 και εκτέλεσε σχολαστικό, επιτόπιο έλεγχο του σκάφους, αξιολόγησε τη φύση και την έκταση των ζημιών, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι εξ’ αυτών, ουδείς κίνδυνος υφίσταται για την ασφάλεια του πλοίου, ενώ επιπλέον προσδιόρισε τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης.

ΒΕΛΟΣ

Ταυτόχρονα με τις ως άνω ενέργειες, εξειδικευμένη ιδιωτική επιχείρηση και συγκεκριμένα το Ναυπηγείο Μακεδονίας, που είχε κληθεί με μέριμνα του προσωπικού του πλοίου, εκτέλεσε λεπτομερή έλεγχο των ζημιών και με τη σύμφωνη γνώμη του Αξιωματικού ναυπηγού, πρότεινε τις αναγκαίες εργασίες επισκευής, δυνάμενες να αναληφθούν στο σύνολό τους επί του σκάφους, στη θέση που βρίσκεται επί του παρόντος, δηλαδή ασφαλώς παραβεβλημένο στο κρηπίδωμα Κ-5, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου και μεταφέρθηκε με ρυμουλκό την επόμενη ημέρα για περισσότερη ασφάλεια.

ΒΕΛΟΣ

Οι ανωτέρω εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, βάσει συναφούς σύμβασης, εκτελέστηκαν με τα προβλεπόμενα για θερμές εργασίες μέτρα ασφαλείας, με ευθύνη του αναδόχου και τη συνεχή επίβλεψη προσωπικού του πλοίου, σύμφωνα με τη εν ισχύ νομοθεσία και τις τεχνικές προδιαγραφές του ΠΝ, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 και διενεργήθηκε επιθεώρηση από ναυπηγό. Τέλος, πάγια μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) αποτελούν η ασφάλεια, η συντήρηση και η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ)».

Φωτογραφίες Eurokinissi

Tags: ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΒΕΛΟΣΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

αμφίβιοι καταδρομείς
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

11/05/2026 - 05:07
F-16 - Πολεμική Αεροπορία - επίδειξη
ΓΕΑ

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

10/05/2026 - 19:23
ΥΦΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Θανάσης Δαβάκης: Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων Μακεδονίας και Θράκης [pics]

10/05/2026 - 17:36

Διαβάστε Επίσης

USV στην Λευκάδα: Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες – «Διαβήματα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από το ΓΕΕΘΑ»

KAAN: «Έκλεισε» η παράδοση των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών στην τουρκική πολεμική αεροπορία

Νέα συνάντηση υπουργών Άμυνας της «Συμμαχίας» για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

AIM-120 AMRAAM: Συμφωνία «μαμούθ» αξίας 3.69 δισεκ. ευρώ θέλει το Βέλγιο για τους πυραύλους

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

Μακρόν σε Ιράν: Η Γαλλία ουδέποτε εξέτασε την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

Top News

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: Είναι πολύ γλυκός και σκεπτόμενος, είναι σημαντική η γνώμη του για μένα

Χανταϊός: Η πρώτη εικόνα του 70χρονου από το κρουαζιερόπλοιο Hondius τη στιγμή της μεταφοράς του στο «Αττικόν»

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το αλκοόλ με κατέστρεψε, πήρα ναρκωτικά άθελά μου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό

Κατερίνα Καινούργιου: Η πανηγυρική επιστροφή της στην εκπομπή Super Katerina - «Έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert