ΑΟΟΑ: Μέτρα ελάφρυνσης για τα δάνεια

Μέτρα για ελαφρύνσεις όσων έχουν λάβει δάνεια από τον ΑΟΟΑ ,μελετάνε στο ΥΕΘΑ και πιο συγκεκριμένα στη πτέρυγα του Ελευσινιώτη.

Oι δραστικές μειώσεις που έχουν υποστεί τα στελέχη στις αποδοχές τους, οδηγεί πολλούς εξ αυτών στην αδυναμία πληρωμής των δόσεων στον ΑΟΟΑ την ίδια στιγμή που τα εν ενεργεία στελέχη και μέλη του ΑΟΟΑ,διαπιστώνουν ότι υπάρχει αδυναμία χορήγησης νέων στεγαστικών και οικονομικών δανείων για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυρίως λόγω των απωλειών από το «κούρεμα» ποσού της τάξεως των 27 εκατ €.

‘Ενα από τα μέτρα που λαμβάνονται ως αντιστάθμισμα είναι ότι το επιτόκιο ορίσθηκε από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2015 στο ήμισυ του ισχύοντος και από 01 Ιανουαρίου 2016 και εφεξής στο ήμισυ του κάθε φορά ισχύοντος επιτοκίου των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Γ.Ε.Δ) ετήσιας διάρκειας.

Από το 2012 παρέχεται στα μέλη του ΑΟΟΑ, η δυνατότητα αποπληρωμής των χορηγούμενων δανείων από τα 15 στα 20 έτη, μετά από επιλογή τους. Ακόμη, για όσα μέλη του ΑΟΟΑ έχουν ήδη λάβει δάνεια από τον Οργανισμό, παρέχεται η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του χρόνου αποπληρωμής αυτών για μία ακόμη 5ετία, ώστε ο τελικός χρόνος διάρκειας αυτών να διαμορφώνεται στα 20 έτη.

Αναμένεται η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για εφαρμογή των μέτρων.

“Ασπιρίνες” μεν για “βαρειά ασθένεια” , σε θετική κατεύθυνση πάντως τα μέτρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Toύρκικα δάνεια στη Δ.Θράκη και σε όλη την Ελλάδα.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: οι δύο προτάσεις Παναγιωτόπουλου στις τράπεζες

ΚΕΡΑΥΝΟΙ αντιναύαρχου Γκορτζή,συνέχεια! «Που είναι τα λεφτά μας»!