Απόπειρα αυτοκτονίας στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Αλλη μια απόπειρα αυτοκτονίας στρατιωτικού. Ο στρατιωτικός φαίνεται να μην άντεχε άλλο τις συνθήκες στο πόστο του και μετά απο ενα τελευταίο περιστατικό αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του.

Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση απο το δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος

«Την περασμένη εβδομάδα έγινε άλλο ένα θλιβερό περιστατικό. Από αυτά που σπάνια βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, από αυτά που δε μπαίνουν στις επίσημες στατιστικές.
Ένας συνάδελφός μας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας δύο καρτέλες ασπιρίνες.
Το καθημερινό του πόστο ήταν στα μαγειρεία του νοσοκομείου. Η υπηρεσία αυτή άτυπα δεν απαιτεί στρατιωτική ενδυμασία οπότε όλοι εμφανίζονται με τα πολιτικά τους ρούχα.
Αιφνιδιαστικά όμως ο αρχιλοχίας τον κάλεσε να παρουσιαστεί στο λόχο. Ο συνάδελφός μας δεν είχε μαζί του στρατιωτικά ρούχα. Τον περίμενε μια καλή ποινή και μία ακόμη καλύτερη κατσάδα.
Το άγχος και η πίεση τον θόλωσαν. Έκανε απόπειρα με τον πρώτο τρόπο που του ήρθε στο μυαλό. Ευτυχώς τον βρήκαν εγκαίρως και γλιτώσαμε τα χειρότερα.
Αστείος λόγος θα σκεφτεί κάποιος που δε γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούν στο λόχο διοικήσεως. Ο διοικητής λοχαγός Τσιφτής έχει επιβάλει μια αφόρητη καθημερινότητα στους φαντάρους που μόνο για γέλια δεν είναι. Ό ίδιος βέβαια εμφανίζεται διακριτικά μόνο και μόνο για να καλύψει το πρωτοπαλίκαρό του ( τον αρχιλοχία που αναφέραμε πριν).
Το αίσθημα του φόβου και της τρομοκρατίας είναι καθημερινό. Απειλές, τραμπουκισμοί, φωνές και ποινές σε κάθε ευκαιρία σε κάθε αφορμή. Μας έχουν τσακίσει τα νεύρα. Αν συνυπολογίσει κανείς και το μεγάλο διάστημα εμπλοκής που πέρασαν οι περισσότεροι καταλαβαίνει την άθλια ψυχολογία μας. Μετράμε τις μέρες για να φύγουμε από εδώ.
Θα θέλαμε να αναφερθούμε τέλος στον ύπουλο τρόπο με τον οποίο ο αρχιλοχίας Ανθόπουλος προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις μεταξύ των φαντάρων. Προσπαθεί να καλοπιάσει όσους βρίσκονται στο γραφείο του. Τους εξαιρεί από το κλίμα τρομοκρατίας και τους τάζει τιμητικές άδειες ενώ τις κόβει σε όλους τους άλλους. Απαιτεί στη συνέχεια από αυτούς το ρόλο του ρουφιάνου.
Είναι γελασμένος αν νομίζει ότι μπορεί να μας διασπάσει με αυτό τον τρόπο. Κανένας από εμάς δε τσιμπάει σε τόσο φτηνά κόλπα.
Ένας συνάδελφός μας παραλίγο να πεθάνει.
Δε θα γίνουμε συνένοχοι για λίγες μέρες άδεια.
Όμως όλα αυτά τα γεγονότα που παραλίγο να στερήσουν την ζωή σε έναν συνάδελφο μας θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν αντιμετωπιστεί από τη διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ»