Area 51: Η CIA αναγνωρίζει την ύπαρξη της για πρώτη φορά!

Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνωρίζει την ύπαρξη της αινιγματικής στρατιωτικής βάσης στη νότια έρημο της Νεβάδας γνωστή και ως Area 51 ( Περιοχή 51) .
Αλλά σύμφωνα με εγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ο σκοπός της βάσης ειναι λίγότερο εντυπωσιακός απο ότι θα ήλπιζαν οι λάτρεις των UFO.

Το Αρχείο Εθνικής Ασφαλείας (NSA) στο Πανεπιστήμιο George Washington δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση με τίτλο «Η Μυστική Ιστορία του U-2». Αφηγείται την ιστορία και τη σημασία των κατασκοπευτικών αεροπλάνων που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Στην έρευνά τους για την έκθεση, η NSA έλαβε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα σχετικά με τα αεροπλάνα που αναφέρουν την Area 51 σε αρκετές περιπτώσεις – καθώς και ένα χάρτη της μυστικής βάσης.

Η Area 51 συνήθως σχετίζεται με τα κυβερνητικά απόρρητα, ιδίως όσον αφορά τα UFO και τους εξωγήινους. Συνωμοσιολόγοι συχνά ισχυρίζονται ότι UFO που συνετρίβη κρατείται για μελέτη στις εγκαταστάσεις, κατι το οποίο βασίζεται περισσότερο στο γεγονός ότι η Αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει – μέχρι σήμερα – αναγνωρίσει ότι η βάση υπάρχει διατηρώντας ετσι ο,τι γινεται μυστικό.

Ανάμεσα στις πολλές θεωρίες για τα UFO, οι λάτρεις της συνωμοσίας πιστεύουν επίσης ότι ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για – μεταξύ άλλων – συναντήσεις με εξωγήινες μορφές ζωής, το σχεδιασμό και την κατασκευή εξωτικών όπλων ενέργειας, για την ανάπτυξη μέσω που ελεγχουν καιρικές συνθήκες και πολλά άλλα.

Κατά την ανάπτυξη του U-2, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρειάζόταν μυστικές και αξιόπιστες εγκαταστάσεις κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 12 Απριλίου 1955, μια ομάδα πιλότων πετούσαν πάνω από την έρημο της Νεβάδα, όταν εντόπισε την Groom Lake (Λίμνη Γκρουμ), σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Οι άνδρες συμφώνησαν ότι η λίμνη ήταν το ιδανικό σημείο για τη νέα, άκρως απόρρητη βάση.

Τα πρώτα αεροσκάφη παραδόθηκαν στην Area 51 στις 25 Ιουλίου 1955, και οι δοκιμές ξεκίνησαν δύο ημέρες αργότερα.

Η πρώτη τεκμηριωμένη δοκιμαστική πτήση έγινε στις 4 Αυγούστου 1955.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέλαβε τη βάση – όταν η CIA έπαψε να την χρησιμοποιει το 1957 – για την εκπαίδευση πιλότων των U-2.

(Το άρθρο δημοσιέυτηκε στην Daily Mail – Επιμέλεια/Μετάφραση OnAlert)