Αυτα ειναι τα μυστικά όπλα των Ναζί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Την προηγούμενη βδομάδα, ηταν η 76η επέτειο από την έναρξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου – όταν o ναζιστικός στρατός του Χίτλερ εισέβαλε στην Πολωνία.
Οι μηχανικοί του Χίτλερ ανέπτυξαν κρυφά μερικά από τα πιο φιλόδοξα σχέδια και ταχέως παρήγαν την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της εποχής και μάλιστα πριν απο οποιοδήποτε αλλο.
Στο περιοδικό Weapons of WWII, O συγγραφέας Lee ΚΜ περιγράφει λεπτομερώς μερικά από τα προηγμένα όπλα του Χίτλερ.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικα από τα μυστικά, φονικά όπλα των Ναζί που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολεμου:

Horten Ho 229 stealth

Ειναι το λεγόμενο “Μυστικό όπλο του Χίτλερ”. Το αεροσκάφος Horten Ho 229, πετούσε στα 49.000 πόδια σε ταχύτητες 600 mph. Ηταν εξοπλισμένο με δύο στροβιλοκινητήρες, δύο κανόνια, ρουκέτες και R4M. Ηταν το πρώτο stealth αεροσκάφος του κόσμου και έκανε την πρώτη του πτήση το 1944.

Ωστόσο το βομβαρδιστικό δεν εμεινε για μεγαλο χρονικό διάστημα στο πεδίο της μάχης καθώς ειχε διάφορα προβλήματα. Όμως ηταν η έμπνευση για τα σημερινά αεροσκάφη τύπου στέλθ, όπως ειναι το Β-52.

Fritz-X radio guided bomb

Θεωρείται ο «παππούς» της έξυπνης βόμβας. Η Fritz Χ ήταν μια βόμβα 3.450 λιβρών εξοπλισμένη με ένα ραδιοφωνικό δέκτη και εξελιγμένα συστήματα ελέγχου που βοηθούσαν τον οδηγό της να βρει τον στόχο.

Σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανάπτυξή της, το Σεπτέμβριο του 1943, οι Ναζί βύθισαν το ιταλικό θωρηκτό Roma στα ανοικτά της Σαρδηνίας. Ωστόσο, η χρήση του Fritz Χ ήταν περιορισμένη, δεδομένου ότι μόνο λίγα αεροσκάφη της Luftwaffe είχαν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν τη βόμβα.

Τηλεκατευθυνόμενη νάρκη

Είναι ο «Γολιάθ των Ναζί», αν και δεν ειναι κάποιο τεράστιο τανκ. Το λεγόμενο Doodlebug, σύμφωνα με τους αμερικανους, λειτουργούσε με σύστημα τηλεχειρισμού. Σχεδιάστηκε για να μεταφέρει 133 – 220 κιλά ισχυρών εκρηκτικών και χρησιμοποιήθηκε για να εντοπισμό ναρκοπεδίων και εκρηκτικών. Οι Ναζί κατασκεύασαν πάνω απο 7,000 «Γολιάθ» και θεωρείται ότι αυτο άνοιξε το δρόμο για τα τηλεκατευθυνόμενα όπλα.

Δειτε τον Γολιάθ εν δράσει!


Messerschmitt Me 163 Komet

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1930, οι Γερμανοί είχαν αναπτύξει το πυραυλοκίνητο αεροσκάφος Messerschmitt Me 163 Komet, ένα αεροσκάφος,  με ταχύτητες μέχρι 700 mph.
Περισσότερα από 300 Komets δημιουργήθηκαν εξοπλισμένα με δύο κανόνια 30 χιλιοστών. Ωστόσο η ταχύτητα του Komet ηταν και ευλογία αλλα και κατάρα, ενώ ηταν γρήγορο και ετσι μπορούσε να αποφύγει τους εχθρούς, η ταχύτητα του ηταν και ο λόγος που δε μπορούσε να χτυπήσει τον εχθρό!

Στο παρακάτω βίντεο το Komet αεροσκάφος καταρρίπτει ενα B-17 των Συμμαχικών Δυνάμεων

via GIPHY

Πηγη – Weapons of WWII
Απόδοση/Μετάφραση – OnAlert