Αυτό είναι το Άλσος Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο – Δείτε τα σχέδια

Αυτά είναι τα σχέδια του νέου Άλσους Ναυτικής Παράδοσης που θα κατασκευαστεί στο Φλοίσβο.

Αν και η ελληνική γραφειοκρατεία χρειάστηκε ένα χρόνο για να επιτρέψει το διορισμό Διοικητικού Συμβουλίου στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης,τώρα υπάρχει η διάθεση να “τρέξει” το θέμα της κατασκευής σύγχρονων εγκαταστάσεων στις οποίες θα γίνονται εκδηλώσεις και εκθέσεις που θα έχουν να κάνουν με την προβολή της ναυτικής ιστορίας και παράδοσης.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του νέου ΔΣ στον ιστορικό πλέον για το Ναυτικό και την Ναυτιλία χώρο του, στον Φλοίσβο τέθηκαν οι στόχοι του Ιδρύματος και ιεραρχήθηκαν. Έτσι πέρα από τον στρατηγικό στόχο που είναι η κατασκευή των χερσαίων εκθεσιακών εγκαταστάσεων που παραμένουν στα «χαρτιά» αν και έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και οι μελέτες εφαρμογής, το Ίδρυμα θα δραστηριοποιηθεί και θα εστιάσει στον κύριο σκοπό του που είναι η ενίσχυση του θαλασσίου πνεύματος και η διατήρηση και προβολή της Ναυτικής Παράδοσης των Ελλήνων.

Πολύ σύντομα, από ότι λέγεται, θα δούμε διάφορες εκδηλώσεις, συνέδρια κλπ στα πλαίσια του σκοπού ιδρύματος.
Το Άλσος όμως είναι εκεί, στον Φλοίσβο, μέρος από τα σημαντικότερα στοιχεία του είναι επισκέψιμα από το κοινό όπως το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, το Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, η Τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ, το παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο σκαρί το ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ, το χαρακτηριστικό ατμόπλοιο ΘΑΛΗΣ, το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ.

Είναι αδιανόητο μια χώρα, που αναπνέει από την θάλασσα, εδραίωσε την ύπαρξη της σε αυτή και προσδοκά η οικονομική της ανάκαμψη να έρθει και μέσα από αυτή, να μην έχει τον χώρο που της πρέπει για να αναδείξει τους δεσμούς της και την ταύτιση της με την θάλασσα.
Φιλόδοξο σχέδιο για τα σημερινά δεδομένα η πραγματοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά όχι αδύνατο ιδιαίτερα αν ευαισθητοποιηθεί και το κράτος αλλά και οι άνθρωποι της θάλασσας.
 
Διαβάστε ακόμη:

Άλσος Ναυτικής Παράδοσης – Όταν το κράτος απαξιώνει την ιστορία του