BALTOPS 22: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση του NATO στην Βαλτική Θάλασσα

Δεκατέσσερις σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, δύο έθνη-εταίροι του ΝΑΤΟ, πάνω από 45 πλοία, περισσότερα από 75 αεροσκάφη και περίπου 7.000 προσωπικό ξεκίνησαν τις Επιχειρήσεις της Βαλτικής (BALTOPS 22) από την Στοκχόλμη στις 5 εως τις 17 Ιουνίου 2022.

Αυτή η κορυφαία ετήσια άσκηση με επίκεντρο τη ναυτιλία στην περιοχή της Βαλτικής παρέχει μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης για την ενίσχυση των δυνατοτήτων συνδυασμένης αντίδρασης που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας στη Βαλτική Θάλασσα. Αυτή είναι η 51η επανάληψη της σειράς ασκήσεων που ξεκίνησε το 1972.

Τα κράτη που συμμετέχουν στην άσκηση BALTOPS 22 περιλαμβάνουν το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα σενάρια ασκήσεων περιλαμβάνουν αμφίβιες επιχειρήσεις, πυροβολικό, ανθυποβρυχιακό, αεράμυνα, επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών, εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα και ιατρική απάντηση.

Η άσκηση διευθύνεται από τις Ναυτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη και τον 6o Στόλο των ΗΠΑ, με διοίκηση και έλεγχο από την ομάδα STRIKFORNATO.

Δείτε τις εντωπωσιακές εικόνες: