Μπέστ Σέλερ βιβλίο που «ξυπνά» τον Χίτλερ!

Ένα κωμικό μυθιστόρημα με θέμα τον Αδόλφο Χίτλερ που ξυπνάει στο Βερολίνο το 2011 μετα απο 61 χρόνια υπνου, έχει φτάσει στην κορυφή των μπεστ σέλερ στη Γερμανία.

Μέχρι στιγμής εχουν πωληθεί 250.000 αντίγραφα του βιβλίου του Τιμ Βερμες ‘Er Ist Wieder Da’, (‘Γύρισε’) όπως και 75.000 audiobooks.

Ο Βέρμες, πρώην δημοσιογράφος με γερμανίδα μητέρα και Ούγγρο πατέρα, βοηθά στην ανατροφοδότηση της συζήτησης για τον ανερχόμενο νεο-ναζισμό, την αποτυχία του ευρώ και τους φόβους για τον πληθωρισμό – το ίδιο τοξικό μείγμα που επέτρεψε στον Χίτλερ να έρθει στην εξουσία το 1930.

Μερικοί έχουν δει την επιτυχία του βιβλίου ως απόδειξη ότι η ενοχική μεταπολεμική γενιά έχει υποχωρήσει και την θέση της εχει πάρει μια γενιά που γελά με το ‘τερας’ που ακομη τους στοιχειώνει.
Οι κριτικοί αναρωτιούνται αν οι αναγνώστες κοροιδεύουν τον Χίτλερ, γελούν μαζι του ή αν κοροιδεύουν τον ιδιο τον εαυτό τους.

Όπως και να χει το βιβλίο που πριν μερικά χρόνια ηταν μάλλον αδιανόητο για τους Γερμανούς θα μετατρέψει τον συγγραφέα του σε εκατομμυριούχο. Στο βιβλιο ο συγγραφέας δημιουργεί μια κωμική φιγούρα – ο Χίτλερ όπως και το Ολοκάυτωμα ειναι κωμικές αναφορές σ’ ενα οχι τόσο κωμικό Γερμανικό παρελθόν.

Το σεναριο ειναι αστείο. Ο πανίσχυρος Φύρερ δεν πεθαίνει στο καταφύγιο του στο Βερολίνο στο τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ξυπνά μετά από ένα μακρύ ύπνο, σε ενα σκουπιδότοπο σε μια πρωτεύουσα που περιμένει να την εχουν καταλάβει Ρώσοι στρατιώτες.
Περιπλανιέται στους δρόμους έως ότου ένας εφημεριδοπώλης τον λυπαται και τον αφήνει να κοιμηθεί στο περίπτερο του. Ενώ οι άνθρωποι γύρω του αναγνωρίζουν το διάσημο πρόσωπο του Χίτλερ, υποθέτουν ότι είναι ένας κωμικός που παίζει ενα ρόλο. Στη συνέχεια οι ξεκαρδιστικοι του μονόλογοι του δίνουν την ευκαιρία να εμφανίζεται στην εκπομπή ενός Τούρκου κωμικού.
Αμέσως μετα γινεται διάσημος στο YouTube και αφου κερδίζει την υποστήριξη μιας εφημερίδας, μπαίνει στην πολιτική. Με την βοήθεια της πολιτικής τροφοδοτεί το μίσος ενάντια στους γρήγορους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες σκύλων που αφήνουν τα σκυλιά να αφοδευουν στα πεζοδρόμια!!

Ο συγγραφεάς δήλωσε οτι αν και ο Χίτλερ ηταν ενας μεγαλομανής με μια βαθια διαταραγμένη προσωπικότητα ηταν και ευγενικός και γοητευτικός. Ο Βέμερς τόνισε οτι υπάρχουν ανθρωποι που χρειάζονται την υπαρξη ενος τέρατος για να μπορούν να μεταθέσουν την ευθύνη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Kitlers! Οι γάτες που μοιάζουν με τον Χίτλερ!ΦΩΤΟ!

Ο Χίτλερ…χορεύει! Σπάνιο κινηματογραφικό υλικό από τις «ανθρώπινες» στιγμές του Αδόλφου

«Επιχείρηση Ουρανός». Ο Κόκκινος Στρατός στην αντεπίθεση.ΒΙΝΤΕΟ