«Μπλόκο» Γεννηματά – Δαβάκη στην παρουσία στρατιωτικών στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας!

Όχι Γεννηματά και Δαβάκη στην παρουσία της ΠΟΕΣ στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
 
Από την Τετάρτη συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις», στις διατάξεις του οποίου εμπεριέχονται και άρθρα που αφορούν μέριμνα του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, έχοντας προφανώς εμπειρία από το παρελθόν, ότι δεν θα εκπροσωπηθούν οι στρατιωτικοί για ακόμη μια φορά από κανέναν, ζήτησε με έγγραφό της να παρουσιαστεί στην εν λόγω επιτροπή και να εκθέσει τις προτάσεις και τις απόψεις της. Προνοώντας δε ότι δεν θα κληθούν απέστειλε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής τις προτάσεις της, όπως δημοσίευσε το OnAlert.
 
Τι συνέβη λοιπόν; Από τη μια ο διπλωμάτης ΥΕΘΑ, Αβραμόπουλος, δημιουργεί νόμο που θα δίνει τη δυνατότητα στους στρατιωτικούς να εγγράφονται στις ενώσεις τους, από την άλλη η ΑΝΥΕΘΑ, Φώφη Γεννηματά, συμπλέουσα με το τέως ΥΦΕΘΑ, Αθανάσιο Δαβάκη, λέει στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ότι δεν πρέπει να κληθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, γιατί οι στρατιωτικοί εκπροσωπούνται από τα Γενικά Επιτελεία και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, παρά την αντίθετη άποψη του Προέδρου της Επιτροπής και του συνόλου της αντιπολίτευσης.
 
Άθελά της είπε και μια αλήθεια. Από τα Επιτελεία προκύπτουν όλες οι ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου. Προφανώς, λοιπόν, κατά τη κα Γεννηματά, τα Επιτελεία είναι αυτά που έκοψαν τις διατάξεις για τις καταστάσεις επιβίβασης και τους ΕΜΘ.
 
Όλος ο διάλογος :
 
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Θα μπορούσε να είναι και η Ομοσπονδία μετάλλου και νομίζω ότι για τα θέματα της στρατιωτικής μέριμνας που έχουμε, θα πρέπει να καλεστεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεως Στρατιωτικών, που έχει αιτηθεί να καλεστεί. Αυτό, δεν αφορά την Ε.Α.Σ., αφορά τα προηγούμενα θέματα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Είπατε, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεως Στρατιωτικών; Είναι θεσμικό όργανο;
ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ (Ειδική Αγορήτρια του Κ.Κ.Ε.): Ναι, είναι αναγνωρισμένη από τον Άρειο Πάγο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεως Στρατιωτικών και είναι επικεφαλής ο Αντισυνταγματάρχης κ. Ανέστης Τσουκαρέλης. Το ότι δεν το αναγνωρίζει το Υπουργείο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο.
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ
(Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Έχει αύξων αριθμό 817, η ειδική απόφαση 6.221. Σας το λέω αυτό, σας το διαβάζω, διότι το έχουν επάνω στην σφραγίδα τους. Μπορεί, εσείς, να μην το έχετε συνομιλητής σας;
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει η Υπουργός. 



ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Καταρχάς, θέλω να πω ότι οι στρατιωτικοί εκπροσωπούνται από τα Επιτελεία και από τους Αρχηγούς των Επιτελείων. Από τα Επιτελεία, εξάλλου, προκύπτουν και όλες οι ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο νόμου. Το δεύτερο που θέλω να πω, είναι ότι το πιο αντιπροσωπευτικό σωματείο είναι το Σωματείο των Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού. Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό και το πιο μεγάλο. Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να κληθούν και να συζητήσουν σήμερα σωματεία που δεν τους αφορά η ρύθμιση και αφορά τη συνολική αναδιάρθρωση των ΕΑΣ που είναι εκτός θέματος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Βαρεμένος.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: Ειλικρινά αναρωτιέμαι, τι κάνουμε τώρα; Θα καθορίσει η κυρία Υπουργός ποιο σωματείο έχει άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον ή οτιδήποτε άλλο; Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή; Θέλετε να διευκολύνουμε τη διαδικασία; Προχωράμε.
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εσείς δεν θεωρείται λογικό να καλέσουμε τα σωματεία που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη διάταξη νόμου; Εσείς θέλετε να καλέσουμε ότι υπάρχει και δεν υπάρχει από σωματεία;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: Θα συζητήσουμε αυτή τη στιγμή, τι πουν οι φορείς που θα έρθουν εδώ; Αυτό κάνουμε;
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Βαρεμένε, υπάρχει η κοινή λογική πάνω απ’ όλα. Η κοινή λογική λέει ότι καλείς ως φορείς αυτούς οι οποίοι αντιπροσωπεύουν συνολικά μια ομάδα εργαζομένων και έχουν άμεσο ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Δεν μπορούμε να καλέσουμε 150 σωματεία εάν υπάρχουν 150 σωματεία. Είναι μια κοινοβουλευτική πρακτική την οποία την γνωρίζουμε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Κύριε Πρόεδρε, τρία – τέσσερα σωματεία είναι αυτά, δεν μιλάμε για 150 σωματεία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θέλω να σας ενημερώσω και για κάτι ακόμη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Όπως πληροφορήθηκα για να γίνει η διαδικασία που επιλέγει τελικά, θα πρέπει να κάνουμε την επί των άρθρων συζήτηση αμέσως μετά την συζήτηση των φορέων για να υπάρχουν οι 48 ώρες για τη β΄ ανάγνωση. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως πρέπει να δούμε και τον χρόνο που θα δώσουμε στους φορείς για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πρέπει να κάνουμε και τη συζήτηση επί των άρθρων μετά τη συζήτηση των φορέων. Ενδεχομένως πρέπει να έρθουμε λίγο νωρίτερα, αλλά πρέπει να καταλήξουμε στους αντιπροσωπευτικούς φορείς. Κύριε Χατζηλάμπρου βοηθήστε, είστε Εισηγητής θα σας παρακαλούσα να μείνουμε σε αντιπροσωπευτικούς φορείς προκειμένου να τελειώσουμε.
 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Εγώ είπα τους, ένα, το Σωματείο των ΕΑΣ. Δύο, το Σωματείο των Εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία είναι ξεχωριστό σωματείο και δεν το ορίζω εγώ αυτό. Τρία, το Σωματείο της ΕΒΟ Αιγίου. Τέσσερα, το Σωματείο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης. Τελεία, όσο αφορά τα ΕΑΣ. Νομίζω ότι είναι αναγνωρισμένο το Σωματείο, δεν ξέρω εάν τους αναγνωρίζει το Υπουργείο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών για άλλα άρθρα και όχι για την ΕΑΣ, αφορά την μέριμνα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Προτείνατε πέντε φορείς.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Ναι, πέντε φορείς με επτά λεπτά ο καθένας μας κάνουν 35 λεπτά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εγώ θα πρότεινα να περιορίσουμε λίγο τον αριθμό για να κάνουμε και τη δεύτερη συνεδρίαση.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Γιατί; 35 λεπτά είναι πολλά για να δώσουμε στους φορείς;

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ (Ειδική Αγορήτρια του Κ.Κ.Ε.): Επτά λεπτά οι εισηγήσεις, είμαστε επτά κόμματα δεν θα θέσουμε ερωτήσεις; Από τρία λεπτά ο καθένας …

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Κύριε Πρόεδρε, από τη στιγμή που αποφασίσαμε αυτή τη διαδικασία, θα συμφωνήσω και εγώ και για πρακτικούς λόγους, αλλά και ουσιαστικούς. Φοβάμαι, εξέφρασα στην αρχή της συζήτησης τη φοβία μου, ότι θα ανοίξει η συζήτηση, θα ξεφύγουμε του στενού πλαισίου του παρόντος νομοσχεδίου. Προτείνω να κληθεί μόνο το αρμόδιο σωματείο που είναι για τους εργαζόμενους της ΕΑΣ. Αυτή είναι η δική μου πρόταση.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αυτό δεν γίνεται. Δεν μπορούμε να καθορίσουμε εμείς ποιο σωματείο είναι αντιπροσωπευτικό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα παρακαλούσα να κρατήσουμε τη διαδικασία έτσι όπως πρέπει. Μιλάει ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας, αφήστε να πει την άποψή του. Θα καταλήξουμε κάπου όλοι μας.     Το λόγο έχει ο κ. Τριαντάφυλλος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.): Κύριε Πρόεδρε, εγώ από την αρχή είπα το εξής. Αν θέλουμε να κάνουμε μια συζήτηση, οργανωμένη με δική σας πρωτοβουλία, έχετε τις αρμοδιότητες από τον Κανονισμό, έχετε τη δυνατότητα να συγκαλέσετε εδώ μια μεγάλη συνεδρίαση της Επιτροπής. Όμως, εδώ ανοίγει μια συζήτηση ανάλογα με το τι επιστολές έχει πάρει ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή ο αρμόδιος Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να καλούμε εδώ τους φορείς. Δεν γίνεται έτσι. Ο Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο γίνεται η ακρόαση των φορέων και των προσώπων που σχετίζονται με κάθε νομοσχέδιο. Εάν υπάρχει διάταξη που μπορεί να κληθεί το Αίγιο ή η Κύμη ή δεν ξέρω ποια άλλα σωματεία έχουν στείλει επιστολή στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να δούμε με ποια διάταξη και εφόσον αυτοί δηλώνουν ότι δεν εκπροσωπούνται από την Ομοσπονδία τους. Δεν γίνεται όποιο σωματείο στείλει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιστολή ή στείλει στον Τριαντάφυλλο ή στείλει στον Κεφαλογιάννη να καλείται από την Επιτροπή. Δεν είναι αυτή η διαδικασία. Λέω, λοιπόν, το Τριτοβάθμιο Σωματείο και τα υπόλοιπα να τα εξετάσουμε ένα προς ένα, εάν δεν καλύπτονται από το Τριτοβάθμιο Σωματείο τους, δηλαδή την Ομοσπονδία τους. Δεν έχει σημασία εάν έχουν αναγνωριστεί από το δικαστήριο ή όχι, όχι από τον Άρειο Πάγο, ο Άρειος Πάγος δεν αναγνωρίζει σωματεία παρά μόνο εάν υπάρχει εκκρεμότητα, έφεση και φτάσει στον Άρειο Πάγο η υπόθεση. Ο Άρειος Πάγος αναγνωρίζει μόνο κόμματα και πολλές φορές δεν το κάνει με απόλυτα ορθό τρόπο κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος. Να δούμε ένα προς ένα, όχι όποιος στείλει επιστολή θα τον προκαλεί η Επιτροπή. Πρέπει να διατηρήσουμε και ένα επίπεδο στη συζήτηση για να έχουν να συνεισφέρουν ουσιαστικά οι φορείς που θα κληθούν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει η κυρία Κανέλλη.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ (Ειδική Αγορήτρια του Κ.Κ.Ε.): Δεν ήμουν από την αρχή της διαδικασίας. Ή θα μείνουμε στους τύπους ή θα μείνουμε στην ουσία, κ. Πρόεδρε. Για να μιλήσουμε για την ουσία, αυτή τη στιγμή, της διαδικασίας σας επισημαίνω το εξής. Το πρώτο τμήμα τελειώνει την Παρασκευή. Αυτό το πράγμα με τις διαδικασίες σχεδόν του κατεπείγοντος τις τρεις τελευταίες ημέρες με δεύτερη ανάγνωση την Παρασκευή με τη σημερινή και ξέρετε τι εκκρεμεί στην Ολομέλεια για την Δ.Ε.Η., ούτως ή άλλως θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση στο δεύτερο τμήμα. Οι περισσότεροι εξ ημών δεν να είμαστε καν εδώ. Επομένως, εφόσον δεχόμαστε ευθύς εξαρχής μία, κατά την άποψή μου πολιτικά συμπιεστική και καθαρά υποκριτική, γιατί το ζήτημα έρχεται με αυτή τη διαδικασία για να προλάβουμε την υπόθεση των ΕΑΣ. Με βάση αυτό μπήκαν και άλλα δέκα πράγματα και η στρατολογία και οι φάροι και χίλια δυο. Θα καθίσουμε να συζητήσουμε στα σοβαρά; Αν είναι να συζητήσουμε στα σοβαρά, κύριε Πρόεδρε, θα πάμε επί της αρχής μέχρι το μεσημέρι, θα διακόψουμε για μισή ώρα, θα φωνάξετε όποιον φορέα θέλετε, προσωπικά μου είναι αδιάφορο, Θεωρώ αδήριτο να μην έρθει εκτός από τους εκπροσώπους της ΕΑΣ Τριτοβάθμιο Σωματείο και ενδεχομένως και κάποιο άλλο, όπως για παράδειγμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Να ακούσουμε και κάποια στιγμή κάποιους ανθρώπους που τους αφορά το υπόλοιπο νομοσχέδιο και ζητήματα στρατολογίας. Θα πάμε τη συζήτηση επί των άρθρων μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα για να μετράει. Δεν θα μπορούμε να πάμε στο εάν είναι δύο, τρεις ή πέντε. Πρέπει να αποφασίσουμε πόσους θέλουμε, τι ώρα αρχίζει η συνεδρίαση και σας θυμίζω ότι η συνεδρίαση στην Ολομέλεια πηγαίνει και το απόγευμα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εγώ συμφωνώ μαζί σας, κυρία Κανέλλη. Δεν λέω κάτι διαφορετικό.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ (Ειδική Αγορήτρια του Κ.Κ.Ε.): Αυτό ούτως ή άλλως θα έπρεπε να είναι σπασμένο σε δύο νομοσχέδια, διότι έχει δύο διαφορετικές σκοπιμότητες και δύο διαφορετικές προθέσεις. Αφού το πάμε με αυτή τη διαδικασία, να το πάμε εξαντλητικά για να ψηφισθεί βολικά και ωραία από άλλους συναδέλφους στο δεύτερο τμήμα γιατί αυτό θα γίνει, κύριοι συνάδελφοι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Βαρεμένος.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, τα ασφυκτικά πλαίσια δεν τα καθορίσαμε εμείς. Ίσα – ίσα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από την κυρία Υπουργό …

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν ισχυρίστηκε κανείς κάτι τέτοιο, ότι καθορίσαμε εμείς τα ασφυκτικά πλαίσια, κ. Βαρεμένε. Ήταν ένα αίτημα από την πλευρά της κυρίας Υπουργού, κλείνει η Βουλή την επόμενη εβδομάδα και να είναι έτοιμο για να ψηφιστεί.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: Ήξερε η κυρία Υπουργός ότι θα κλείσει η Βουλή και τόση ώρα αναλωνόμαστε στη διαδικασία. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε μέσα σε αυτά τα πλαίσια.     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Να συνοψίσουμε ως προς τους φορείς που θα προσκαλέσουμε και να δούμε τελικά σε ποια ώρα θα συνεχίσουμε τη συζήτηση. Σωματείο Εργαζόμενων ΕΑΣ Υμηττού. Συμφωνείται, κ. Χατζηλάμπρου;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Ναι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το Σύλλογο των κεντρικών γραφείων; Να καλέσουμε δύο; Το Τριτοβάθμιο Όργανο το αναζήτησα και εγώ, κυρία Κανέλλη, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει. Αυτό είναι το θέμα. Συμφωνώ και εγώ με την άποψη σας ότι έτσι θα έπρεπε να γίνει, αλλά δεν υπάρχει. Εγώ προτείνω να καλέσουμε τον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού και το Σύλλογο των κεντρικών γραφείων που αντιπροσωπεύουν μια μονάδα παραγωγής και μία μονάδα διοίκησης, κατά κάποιον τρόπο.   
(Συνέχεια ομιλίας κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, Προέδρου της Επιτροπής)
Επίσης, θα καλέσουμε και το Σύλλογο Εργοστασίων ΕΛΒΟ Αιγίου και την Πανελλήνια Ένωση Στρατιωτικών.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Διαφωνώ όσον αφορά στο Πανελλήνιο Σωματείο Στρατιωτικών, γιατί, βάσει Συντάγματος, οι στρατιωτικοί εκπροσωπούνται μόνο από τα επιτελεία.
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ενημερώνομαι από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής ότι οι Ενώσεις Στρατιωτικών δεν έχουν βρεθεί ποτέ ως φορείς σε συζήτηση σε Επιτροπή. Είναι μια διαδικασία που προφανώς δεν μπορούμε να την ανοίξουμε εμείς αυτήν τη στιγμή.
 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Εγώ γνωρίζω ότι όλα τα Κόμματα της Ελληνικής Βουλής κάνουν επαφές με αυτές τις Ενώσεις. Όπως το αναφέρετε, είναι υποκριτικό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Υπάρχει μια διχογνωμία. Η Πανελλήνια Ένωση είναι εν ενεργεία και δεν αναγνωρίζεται συνδικαλιστικός ρόλος. Αυτό είναι το ζήτημα.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Όλα τα Κόμματα τους δέχονται κατ’ ιδίαν, η Βουλή δεν μπορεί να τους δεχθεί;

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι στρατιωτικοί εκπροσωπούνται από τους Αρχηγούς των επιτελείων και από κανέναν άλλον και δεν είναι δυνατόν η Επιτροπή της Βουλής να υποκαταστήσει την ιεραρχία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Συμφωνούμε. Θα κληθούν ως φορείς το Σωματείο Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού, το Σωματείο Εργοστασίων ΕΛΒΟ Αιγίου και ο Σύλλογος Κεντρικών Γραφείων. Προτείνουμε αύριο το πρωί να οριστεί η συζήτηση της ακρόασης των φορέων και να συνεχίσουμε με τη συνεδρίαση επί των άρθρων.

Διαβάστε ακόμη:

Τα tweets του Α/ΓΕΕΘΑ πήγαν στον Σταϊκούρα; Τι έχει δηλώσει μέχρι τώρα για «ισοδύναμα»

«Ισοδύναμη» κόντρα Κωσταράκου – Τσουκαράκη εν όψει