Castle Forge: Αμερικανικά μαχητικά F-15E στη Λάρισα για πολυεθνική άσκηση [pics]

Αμερικανικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle από την 336η μοίρα μαχητικών της αεροπορικής βάσης Seymour Johnson, στην Βόρεια Καρολίνα, έφτασαν στην αεροπορική βάση της Λάρισας για την συμμετοχή στην πολυεθνική άσκηση Castle Forge.

Στην άσκηση αυτή μετέχουν δυνάμεις χωρών του ΝΑΤΟ, με «πρωτοκαθεδρία» την Διοίκηση Ευρώπης – Αφρικής της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAFE-AFAFRICA).

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης Διοίκησης, η άσκηση Castle Forge έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον με επίκεντρο την εταιρική σχέση που αυξάνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για συλλογική άμυνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενισχύοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική περίοδος στο πεδίο καθώς φιλοξενούμε τα Strike Eagles για κάποια ζωτική εκπαίδευση. Το Castle Forge θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τις δυνατότητές μας μαζί με τους συμμάχους μας σε μια απολύτως κρίσιμη περιοχή», δήλωσε ο στρατηγός Jeff Harrigian, διοικητής της USAFE-AFAFRICA και της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχικής Αεροπορικής Διοίκησης.

 

Πηγή: usafe.af.mil

Φωτο: U.S. Air Force / Senior Airman David Lynn