ΔΑΝ Καρπάθου: Στις υψηλές θερμοκρασίες αποδίδονται οι εκρήξεις πυρομαχικών

Στις υψηλές θερμοκρασίες αποδίδονται οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών στο στρατόπεδο της ΔΑΝ Καρπάθου, που είχαν ως αποτέλεσμα και τον καπνό που σήμανε συναγερμό στον Στρατό Ξηράς.

Όπως ανέφερε στο Newsit.gr ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Νισύριος, νωρίς το πρωί σημειώθηκαν μικροεκρήξεις στο χώρο των πυρομαχικών λόγω ζέστης, αλλά πλέον το θέμα έχει διευθετηθεί.

Από την πρώτη στιγμή, όταν άρχιζαν να ακούγονται οι εκρήξεις στο χώρο που βρίσκονται πυρομαχικά, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού και αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο του στρατοπέδου της ΔΑΝ.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, υδροφόρες του Δήμου, Πυροσβεστική και προσωπικό του στρατοπέδου εκτόξευσαν νερό στην αποθήκη των πυρομαχικών, για να ρίξουν την θερμοκρασία, κάτι που κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η αστυνομία, για λόγους ασφαλείας διέκοψε προσωρινά την κίνηση των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο της ΔΑΝ και από τις δύο πλευρές του, πριν τον αποδώσουν και πάλι στην κυκλοφορία.