Δείτε την ισραηλινή εκδοχή της «Λούφα και παραλλαγή»! – ΒΙΝΤΕΟ

Επιμέλεια-Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: IMDB

Μια μαύρη ισραηλινή κωμωδία παραγωγής 2014  σατιρίζει τη στρατιωτική θητεία γυναικών στον ισραηλινό στρατό! Δείτε το επίσημο τρέιλερ που ακολουθεί.

Η ταινία έχει τίτλο Zero Motivation (Μηδέν Κίνητρο) και είναι σύμφωνα με κριτικούς, “η καλύτερη έκπληξη που μας έχει δώσει η κινηματογραφική αγορά του Ισραήλ εδώ και πολύ καιρό”.  Σκηνικό της ταινίας μια γυναικεία μονάδα Ισραηλινών στρατιωτίνων σε μια απομακρυσμένη βάση στη μέση της ερήμου.

Μια μαύρη κωμωδία που εξιστορεί τα ευτράπελα της διετούς υποχρεωτικής θητείας νεαρών γυναικών που υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό, σε ένα σύστημα που παραβλέπει την επιθυμία τους να φορέσουν το «χακί» και ακόμη χειρότερα να αναδείξει τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους προς όφελος του στρατεύματος και κατ επέκταση προς όφελος της πατρίδας.

Αυτό οδηγεί σε μια θητεία – καταναγκαστικό έργο που μάλλον “θάβει” τι όποιες ικανότητές τους να υπηρετήσουν λειτουργικά και αποτελεσματικά την άμυνα της πατρίδας τους. Έτσι η περίοδος θητείας καταλήγει σε ευτράπελες καταστάσεις που δεν θυμίζουν σε τίποτα την “αριστεία” που χαρακτηρίζει τον ισραηλινό στρατό. Τα νεαρά κορίτσια καταλήγουν απλά να μετρούν αντίστροφα τον χρόνο μέχρι να επιστρέψουν στην πολιτική ζωή.

Η ταινία είναι ένα σατιρικό, σκοτεινό, αλλά συνάμα κωμικό πορτρέτο της καθημερινότητας αυτής της μονάδας νέων στρατιωτίνων που υπηρετούν τη θητεία τους. Μέσα στην πλήξη, οι προσωπικότητές τους συγκρούονται, προκύπτουν ζητήματα προσωπικά, φιλίας, αγάπης, αλλά και το βασικό θέμα του πόσο αποτελεσματικά υπηρετούν την πατρίδα τους, το Ισραήλ. Όλα αυτά, αντιμετωπίζονται με χιούμορ και αιχμηρό πνεύμα.

Δείτε το τρέιλερ που ακολουθεί:

Επιμέλεια-Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: IMDB