OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δένδιας: Προανήγγειλε βελτιωτικές αλλαγές για τους υπαξιωματικούς στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

07/01/2026 - 14:32
Δένδιας: Προανήγγειλε βελτιωτικές αλλαγές για τους υπαξιωματικούς στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Share on FacebookShare on Twitter

Αλλαγές επί τα βελτίω, κατά την αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τον «Χάρτη μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή», προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κλείνοντας το στάδιο της επεξεργασίας των τιθέμενων διατάξεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι το νομοθέτημα είναι πέτρα, μάρμαρο και δεν μπορεί να αλλάξει κανείς κάτι. Εμείς αύριο έχουμε κάποιες πολύ συγκεκριμένες σκέψεις, τις οποίες θα σας καταθέσουμε ώστε να μετριαστεί η αγωνία όσων εκ του Σώματος των υπαξιωματικών θα ήθελαν να γίνουν στη ζωή τους αξιωματικοί. Θα υπάρχει, δηλαδή, σαφής τρόπος. Ήδη ελέχθη ότι προβλέπονται δύο συγκεκριμένοι οδοί. Επίσης, θα υπάρξει και συγκεκριμένη ποσοστιαία κατοχύρωση αυτού του δικαιώματος ώστε να μην νιώσουν ότι η πατρίδα τους αδικεί», ανέφερε ο κ. Δένδιας. «Αυτό, όμως, δεν μπορεί να αλλοιώσει τη βασική ανάγκη να εξορθολογίσουμε κάτι το οποίο αυτή, τη στιγμή ενέχει όχι μόνο στοιχεία παραλόγου, αλλά στοιχεία κινδύνου για το μέλλον της χώρας», επέμεινε.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία επέστησε την προσοχή της πολιτικής ηγεσίας να υπάρξει μέριμνα για τις αρχαιότερες ΑΣΣΥ, ίσως έως το 2013, και να επανεξεταστεί και τροποποιηθεί η προβλεπόμενη δυνατότητα προαγωγής κατά έναν βαθμό επιπλέον, σε σχέση με όσα προβλέπονται στο πρώτο παράρτημα του νομοσχεδίου.

«Προσβλέπω και αύριο σε μία δημιουργική ανταλλαγή απόψεων. Θα δείτε τις αλλαγές τις οποίες θα κάνουμε. Και στην Ολομέλεια είμαι στη διάθεση της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας. Άλλωστε η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία είναι ο ανώτατος κριτής. Υπάρχει ο διαχωρισμός των εξουσιών αλλά δεν σημαίνει ότι οι εξουσίες είναι όμοιες. Προφανώς η νομοθετική εξουσία έχει την απόλυτη προτεραιότητα για να δούμε μήπως κάτι μας ξεφύγει την τελευταία στιγμή. Βεβαίως η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας. Άλλωστε, από την αρχή της τοποθέτησής του, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ο νέος Χάρτης δεν ήταν από… Θεού εντολή αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να νομοθετήσει έστω και αν δυσαρεστεί μία ομάδα που θεωρητικά έχει σημεία αναφοράς στον ευρύτερο ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, «γιατί το πιο σημαντικό από την πολιτική επιβίωση, είναι το συμφέρον της χώρας», και γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί, πλέον, αυτή η κατάσταση.

Αυτή η νομοθετική παρέμβαση, δε, όπως επεσήμανε, αναλαμβάνεται τη στιγμή που «οι όροι του διεθνούς δικαίου δεν αποτελούν τον κανόνα λειτουργίας των κρατών», όπως θα έπρεπε. Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, η πατρίδα μας δεν μπορεί να μην κάνει το βέλτιστο και το απαραίτητο που μπορεί για να φτάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σημείο που πρέπει να είναι τον 21ο αιώνα. Το ερώτημα είναι ένα και απλό, σύμφωνα με τον υπουργό, «ή μεν εμείς κάνουμε πλήρως λανθασμένη ανάγνωση της κατάστασης και εμείς είμαστε αυτοκτονικοί τύποι και έχουμε αποφασίσει να συγκρουστούμε με ένα κομμάτι του εκλογικού Σώματος ή η κατάσταση είναι τόσο κακή – με ευθύνες του πολιτικού συστήματος και βεβαίως και δικές μας γιατί έχουν μεγάλες ευθύνες όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι τώρα – που δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Το νομοσχέδιο δήλωσε ότι ψηφίζει η Νέα Δημοκρατία. Καταψηφίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Tags: ΒΟΥΛΗΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επιδιώκουμε την περαιτέρω αμυντική συνεργασία με την Σερβία μέσω «Ατζέντας 2030» και ΕΛΚΑΚ

17/02/2026 - 09:55
Γάζα
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

150 Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προετοιμάζονται για τη Γάζα

17/02/2026 - 05:08
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
ΓΕΣ

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: Επιβίωση, βολές και ασκήσεις στη χειμερινή εκπαίδευση [vid, pics]

16/02/2026 - 20:29

Διαβάστε Επίσης

«Πρόοδος» στις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν: Συμφωνήθηκαν οι κύριες «κατευθυντήριες αρχές»

Υεμένη: Αναφορά για ανταλλαγή πυρών στα ανοικτά του λιμανιού Άντεν

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διαψεύδει ότι υπάρχει «πολυεθνική μοίρα F-16» με δυτικούς πιλότους

Ρωσία: Φονική έκρηξη σε κτίριο της στρατιωτικής αστυνομίας στην περιφέρεια του Λένινγκραντ

Ιράν: Κλείνει προσωρινά το Στενό του Χορμούζ για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Ουκρανία: Νέο πλήγμα με drones σε ρωσικό διυλιστήριο στο Κρασνοντάρ [vids]

Apache: «Κυνηγοί» drones γίνονται τα επιθετικά ελικόπτερα με τα νέα air burst πυρομαχικά XM1225

Χαμενεΐ προς Τραμπ: «Ακόμη και ο ισχυρότερος στρατός μπορεί να δεχθεί καταστροφικό πλήγμα»

Top News

Βιολάντα: Νέα αποκαλυπτικά βίντεο από την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα - «Από θαύμα δεν είχαμε 6ο νεκρό»

Νέες βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή, με ψύχρα η Καθαρά Δευτέρα – Η πρόγνωση Καλλιάνου

Παναγιώτης Στάθης: Η συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο της μητέρας του - «Χαιρετισμούς στο μπαμπά και τον Μανόλη»

Συνταγή για γλυκιές μπουκιές καρύδας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert