Η οικονομική εξαθλίωση οδηγεί νεαρούς στρατιωτικούς στη ληστεία!

Νεαρός στρατιωτικός κατηγορείται ότι έκανε διάρρηξη για να κλέψει 120 ευρώ.Η είδηση από τα thrakikanea συγκλονίζει:

«Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, κλοπή που είχε διαπραχθεί στις 27 Μαρτίου σε σπίτι, στην πόλη της Ορεστιάδας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν έναν 23χρονο, ο οποίος έκλεψε από σπίτι 120 Ευρώ και δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων, ενώ στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη μια κάρτα ανάληψης, έβγαλε από ΑΤΜ 600 Ευρώ. Ο 23χρονος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Στρατοδικείου Ξάνθης.”

Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση σοβαρής παραβατικής συμπεριφοράς από στρατιωτικό η οποία αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι η εξαθλίωση που προκάλεσε η κρίση και κυρίως τα απάνθρωπα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπισή της έχει πλέον αγγίξει και τις ΕΔ.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί ανάλογο περιστατικό στην Άρτα,πρόσφατα όταν μόνιμος επιλοχίας είχε συλληφθεί μέσα σε μίνι μάρκετ.Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν έμειναν άναυδοι, όταν ο δράστης τους αποκάλυψε πως ήταν μόνιμος υπαξιωματικός του Στρατού και αναγκάστηκε να κλέψει γιατί δεν είχε να φάει! Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο 43χρονος, ήταν μόνιμος επιλοχίας και υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας.
Ο υπαξιωματικός καταγόταν από την Άρτα.