Δυστύχημα στη Λιβύη: 13 οι τραυματίες εκ των οποίων οι δύο χειρουργούνται – Οι ιδιότητες των θυμάτων της ελληνικής αποστολής [vids]

Όπως αναφέραμε νωρίτερα σήμερα, τόσο οι τραυματίες όσο και οι σοροί των νεκρών μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, που είχαν αναπτυχθεί στη Λιβύη για να υποστηρίξουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, έχουν επαναπατριστεί με αεροσκάφη τύπου C-130 και C-27J της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, από τους συνολικά 13 τραυματίες, οι 5 μεταφέρθηκαν με φορείο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο λόγω των τραυματισμών που υπέστησαν από την σύγκρουση των δύο οχημάτων, εκ των οποίων οι δύο χειρουργούνται. Ο ένας από αυτούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει τραυματιστεί σοβαρά με κάταγμα στην πλάτη και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.


Σε ό,τι αφορά τα τρία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετείχαν της αποστολής και που έχασαν τη ζωή τους, μία ήταν νοσηλεύτρια του Πολεμικού Ναυτικού, μια ήταν νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας και το τρίτο θύμα ήταν στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων.

Οι άλλοι δύο νεκροί ήταν πολίτες που είχαν αναλάβει εθελοντικά ρόλο διερμηνέων και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του δυστυχήματος στη Λιβύη, ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.