Υποβρύχια – Σκαραμαγκάς: Εξεταστική για Βενιζέλο ζητα ο Τσίπρας

Συζήτηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τις  παραγγελίες υποβρυχίων έγινε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πιθανές πολιτικές και ποινικές ευθύνες σχετικά με τη σύμβαση του 2010 για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την οποία υπέγραψαν οι τότε υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κ. κ Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα στα ναυπηγεία συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος των φορολογουμένων και της άμυνας της χώρας καθώς αυτή τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα- με ποσό που αγγίζει τα 2,7 δις. ευρώ- και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις.

Για τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η σύμβαση του 2010, με την σφραγίδα των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει την υπογραφή του εσχάτως καταδικασθέντα κ. Τσοχατζόπουλου, αφού όπως δήλωσε ο κύριος Τσίπρας, ήταν λεόντειος σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και υπέρ της νέας ιδιοκτησίας.
Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει σε βάθος την όλη υπόθεση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως από τα τέλη του 2011 και μετά έχουν σταματήσει οι πληρωμές προς τα ναυπηγεία επισημαίνοντας πως οι επόμενες δόσεις θα ξεμπλοκάρουν μόνον όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των υποβρυχίων και παραδοθούν στο πολεμικό ναυτικό. Μάλιστα άφησε αιχμές για τη στάση των προκατόχων του στο θέμα αυτό, συμπεριλαμβάνοντας σαφώς και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμιά εξεταστική επιτροπή και οτι δεν πρόκειται να δοθεί ουτε ενα ευρώ μέχρι να παραδωθούν τα υποβρύχια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 «τορπίλες» κατά Βενιζέλου από ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία ανεβάζουν το θερμόμετρο

Υποβρύχια 214 και ναυπηγεία – Η «βόμβα» του υποναύαρχου Φενέκου στο Onalert ποιον συγκίνησε;