Οι εικόνες της συγκέντρωσης που «μιλάνε»

Οι εικόνες από την μεγάλη συγκέντρωση 15.000 στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων περιγράφουν πολύ καλύτερα από τα λόγια το κλίμα που επικράτησε.

Άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τέτοιου είδους εκδηλώσεις βγήκαν στο δρόμο για να κάνουν αισθητή στην πόλη την δική τους απόγνωση. Να την μοιραστούν με τους υπόλοιπους πολίτες . Και κυρίως να επισημάνουν ότι το το “ένστολο τμήμα” του πληθυσμού είναι πάντα μαζί με τους πολίτες, όσες καχύποπτες σκέψεις κι αν προκαλούν οι τουλάχιστον άστοχες -για να μη τις χαρακτηρίσουμε αλλιώς- κινήσεις του Α/ΓΕΕΘΑ που έχει βαλθεί τους τελευταίους μήνες να μετατρέψει τις Ειδικές Δυνάμεις σε…Αστυνομία Πόλεων.

Οι φωτογραφίες των φωτορεπόρτερς της Eurokinisis  τα λένε όλα. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ …ΥΠΟΔΙΚΟΙ. Ελπίζουμε ότι όσα ακούγονται περί σκέψεων για «αργίες» να είναι μόνο υπερβολές των γνωστών -κατά τ΄ άλλα …πατριωτικών- ακροδεξιών εντύπων και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Οι στρατιωτικοί που πήγαν στη συγκέντρωση σεβάτηκαν τη στολή τους.

Η κούραση μιας ζωής που αλλιώς είχε σχεδιαστεί στο πρόσωπο του απόστρατου, μπορεί να είναι εμφανής. Εξισορροπείται επαρκώς όμως από τον αγέρωχο αεροπόρο που είναι το σήμερα και το αύριο. Και οι δύο ένωσαν τις φωνές τους.

Πολλοί απόστρατοι εξέφρασαν ένα παράπονο. Ότι για 30-40 χρόνια πίστευαν ότι φύλαγαν την πατρίδα.»Τελικά φυλάγαμε όσους την λεηλατούσαν», είπε κάποιος.

Τσάκαλος-Τσουκαράκης. Τους έχουν κατηγορήσει ως «άκαπνους». Στο πεδίο της μάχης που επέλεξαν να μπουν όμως πέφτουν κορμιά.Η αντιπαράθεση με τον Α/ΓΕΕΘΑ είναι σε εξέλιξη ,όχι με δική τους επιλογή. Όποια κι αν είναι η κατάληξη, ένα είναι βέβαιο. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν , ελπιζουν κάτι να κερδίσουν. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Α/ΓΕΕΘΑ.

Το θετικό της συγκέντρωσης; Επιτέλους όλες οι Ενώσεις βρέθηκαν μαζί. Οι «νέοι» κατάφεραν αυτό που οι «παλιές» δεν μπόρεσαν.

Έπεται συνέχεια…