“Ειδικότης τυφεκιοφόρος-γκαρσόνι”! Τα “καθήκοντά” του σε μια φωτογραφία!

Για όσους “ενοχλήθηκαν” με την άποψη ότι θέλουμε στρατεύσιμους μαχητές κι όχι “ορτινάτσες” δημοσιεύουμε τη φωτογραφία που μας έστειλαν από ένα θέρετρο στρατεύσιμοι.

“Ειδικότης τυφεκιοφόρος-γκαρσόνι”! Τα “καθήκοντά” του σε μια φωτογραφία!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για όσους “ενοχλήθηκαν” με την άποψη ότι θέλουμε στρατεύσιμους μαχητές κι όχι “ορτινάτσες” δημοσιεύουμε τη φωτογραφία που μας έστειλαν από ένα θέρετρο στρατεύσιμοι.

ΔΕΝ υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει να λειτουργούν τα θέρετρα. Αντιθέτως. Δικαιούνται οι στρατιωτικοί μας να έχουν τη δυνάτοτητα να κάνουν διακοπές. Επιβάλλεται θα λέγαμε…

ΔΕΝ υποστηρίζουμε ότι οι στρατιωτικοί δεν πρέπει να έχουν την εξυπηρέτηση που τους αξίζει και δικαιούνται.

ΔΕΝ υποστηρίζουμε ότι κάποιοι ,ελάχιστοι στρατιώτες που έχουν ένδειξη Ι4 για παράδειγμα δεν μπορούν να “αξιοποιηθούν” σε θέρετρα αξιωματικών.

Υποστηρίζουμε όμως ότι δεν είναι δυνατόν στρατεύσιμοι που μπορούν να εκπαιδευτούν και να προσφέρουν στις μονάδες τους να παίρνουν απόσπαση σε θέρετρα για να παριστάνουν κάτι που δεν είναι και δεν μπορούν να το κάνουν.

Υποστηρίζουμε ότι δεν είναι σωστό ΜΟΝΙΜΑ στελέχη να μετατίθενται από τις μονάδες τους για να κάνουν τους …ταμίες και τους …ψήστες.

Υποστηρίζουμε ότι οι ανάγκες σε προσωπικό για τα θέρετρα θα μπορούσαν να καλυφθούν με ολιγόμηνες προσλήψεις άνεργων νέων . Αν υπάρχουν χρήματα; Τα θέρετρα -όλα ανεξαιρέτως- έχουν πάρα πολύ καλά κέρδη και ναι “αντέχουν” να πάρουν προσωπικό.

Ας αφήσουν λοιπόν την υποκρισία όσοι…ενοχλούνται απ΄ αυτές τις επισημάνσεις. Μπορεί να νοσταλγούν τις “παλιές καλές εποχές” της “ορντινάτσας”, αλλά αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Δεν μας περισσεύει ούτε ένας στρατιώτης για απόσπαση . Οι επανδρώσεις ακριτικών μονάδων ακόμη και μετά τις μετακινήσεις που έγιναν από την ενδοχώρα σε ακριτικές μονάδες, δεν είναι ικανοποιητικές.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η επιστροφή της «ΣΑΛΑΜΙΣ»: Οι φρεγάτες ΜΕΚΟ ξαναμπαίνουν στην πρώτη γραμμή πριν από τον μεγάλο εκσυγχρονισμό

Η φρεγάτα παρέμεινε εκτός ενεργού δράσης επί σχεδόν δύο χρόνια, για να πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα βαριάς συντήρησης