«Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» – 250 βύσματα εκτός ΥΠΕΘΑ

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

»Φύλλα Πορείας» πήραν τις τελευταίες ημέρες 250 στρατιώτες – βύσματα που είχαν κατακλύσει ως υπεράριθμοι το Πεντάγωνο επί των ημερών του προηγούμενου υπουργού Αμυνας κ Πάνου Παναγιωτόπουλου! Και έπονται και άλλα, αφού οι υπεράριθμοι είναι περίπου 500!

Κατά τον κ Αβραμόπουλο οι …περισσευούμενοι στρατευμένοι στο Πεντάγωνο είναι περίπου 500 ! Όπως είπε οι 250 ήδη έφυγαν με μετάθεση, ενώ τις επόμενες ήμερες – εβδομάδες απολύονται άλλοι 60. Φθάνουμε έτσι τους 360 , είπε αφήνοντας να εννοηθεί ότι έρχεται 2ο κύμα για τους υπολοίπους.

»Εγώ δεν κάνω ποτέ τέτοια πράγματα είπε διότι πέραν των άλλων με ένα ρουσφέτι που κάνεις ένας ικανοποιείται και δυσαρεστούνται …50, είπε. Κατά τον Υπουργό θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το »9μηνο στα σύνορα» και όχι ΄΄6μηνο στα σύνορα» όπως από παρεξήγηση αποδόθηκε. Η βασική αρχή ήταν και είναι ότι όλοι οι στρατιώτες – πλην των εχόντων ισχυρό κοινωνικό πρόβλημα, βάσει κανονισμού – θα υπηρετούν στα σύνορα και από εκεί θα παίρνουν απολυτήριο. Μετάθεση μπορούν να πάρουν στο 5-6μηνο όσοι υπηρετούν στις πλέον απομακρυσμένες μονέδες στο τρίγωνο του Εβρου και σε ορισμένα μικρονήσια. Επίσης οι προστάτες.