Εκλογές 2023: Αίτημα για την μέριμνα μετακίνησης των στελεχών των ΕΔ ώστε να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους

Το θέμα της μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των μελών των οικογενειών τους για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, εγείρει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ).

Αφορμή το σχετικό αίτημα που διατύπωσαν στρατιωτικοί που υπηρετούν στη νήσο Λέσβο, περί χορήγησης «μίας επιπλέον κατάστασης επιβίβασης σε αυτούς και τις οικογένειές τους εν όψει των εθνικών εκλογών, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για τη μετακίνησή τους στις περιοχές που διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα για να μπορέσουν να ψηφίσουν».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΕΞ, κρίνοντας δίκαιο – όπως επισημαίνει – το αίτημα, καθώς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία είναι υποχρεωτική, προτείνει για τις ερχόμενες εκλογές τη χορήγηση:

α. Μίας επιπλέον κατάστασης επιβίβασης σε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους της νησιωτικής χώρας.

β. Μίας κατάστασης επιβίβασης σε όλα τα στελέχη των ΕΔ και των οικογενειών τους, της ηπειρωτικής χώρας, που πρόκειται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.