Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν τα μέλη των ΟΥΚ που συνελήφθησαν με μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν τα δύο μέλη των ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού με απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ενώ το πρώην μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» θα οδηγηθεί στη φυλακή μετά την ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή που του επιβλήθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» θα εκτίσει το σύνολο της ποινής που του επιβλήθηκε για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και της κατοχής ναρκωτικών διά ιδίαν χρήση, τα οποία απήγγειλε σε βάρος του ο Εισαγγελέας στην ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του.

Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη με άλλα τρία άτομα για υπόθεση που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές αφορά το οργανωμένο έγκλημα, αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Το δικαστήριο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση απέρριψε αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη των ΟΥΚ που συνελήφθησαν, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορός τους «αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν». Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για έναν Αρχικελευστή και έναν Κελευστή, οι οποίοι ωστόσο δεν υπηρετούν σε μάχιμες ομάδες, δηλαδή σε επιχειρησιακές θέσεις και σημειώνεται ότι τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν χρησιμοποιούνται από την Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών ούτε έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απώλεια υλικών από τις αποθήκες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Eurokinissi