Ελληνικά Rafale πέταξαν πάνω από το Παρίσι για την Ημέρα της Βαστίλης [pics,vid]

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της Γαλλίας, της λεγόμενης Ημέρας της Βαστίλλης, με δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale της 332Μ.

Τα δύο ελληνικά Rafale πέταξαν σε σχηματισμό μαζί με άλλα πέντε μαχητικά αεροσκάφη τρίτων χωρών, για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο της συμμάχου Γαλλίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο από την πτήση των ελληνικών μαχητικών στο κέντρο του Παρισιού.

Επίσης, μονάδα της βουλγαρικής Εθνοφρουράς ηγήθηκε της παρέλασης των στρατευμάτων πεζικού για την Ημέρα της Βαστίλης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής εορτής της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου στα Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Την παρέλαση άνοιξαν εννέα χώρες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη – Βουλγαρία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Τσεχία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτησε τους στρατιωτικούς καθώς περνούσαν από μπροστά του με στρατιωτικά οχήματα προτού καθίσει στην επίσημη εξέδρα στην πλατεία Κονκόρντ μεταξύ άλλων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων, σημειώνεται. Συνολικά συμμετείχαν 6.300 άτομα φέτος στην παρέλαση στο κέντρο του Παρισιού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο του Παρισιού:

MQ-9 Reaper drone
Airbus A400M – Lockheed C-130 Hercules

Military troops of Poland, Hungary, Lithuania and the Czech Republic take part in the annual Bastille Day military parade on the Champs-Elysees avenue in Paris, France, July 14, 2022. REUTERS/Sarah Meyssonnier
πυροβόλο Caesar

τεθωρακισμένα άρματα μάχης Jaguar
άρματα μάχης Griffon