΄Ενας απόστρατος ρωτά για την αποστρατεία Γκίνη

Το “μυστήριο” της αποστρατείας Γκίνη συζητείται διαρκώς από χθες τόσο από τους εν ενεργεία όσο και από τους απόστρατους. Ένας απ΄ αυτούς τους απόστρατους ,θέτει με κείμενό του στο Onalert κάποια ερωτήματα:

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι στις προηγμένες δημοκρατικές χώρες η Κυβέρνηση με την  Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας εκφράζει τον δημοκρατικό έλεγχο στις Ένοπλες Δυνάμεις που ασκεί μέσω αυτής ο λαός.

Επίσης είναι θεμιτό και  εύλογο η Κυβέρνηση να επιλέγει την Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι όμως εντελώς παράλογο και οπωσδήποτε αθέμιτο να αντικαθίσταται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού όταν μάλιστα δεν έχει  συμπληρώσει ούτε 8 μήνες στα καθήκοντα του. Ο Α/ΓΕΕΘΑ ως ο Ανώτατος Στρατιωτικός Ηγέτης της Χώρας και οποίος έχει μεγάλη «Νατοική» εμπειρία θα μπορούσε να μας πει αν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο σε κάποια από τις χώρες του ΝΑΤΟ;

Εκτός και αν συνέβη κάτι πολύ σοβαρό. Αλήθεια συνέβη κάτι; Φάνηκε τελικά ανεπαρκής ο κ. Γκίνης ο οποίος είχε μία αξιοζήλευτη καριέρα μέχρι σήμερα ενώ η ευρυμάθεια του, η επιχειρησιακή και διοικητική του εμπειρία σε συνδυασμό με την θητεία του στο ΝΑΤΟ ολοκλήρωναν την επαγγελματική του κατάρτιση; Αρμόδιος να απαντήσει είναι ο ΥΕΘΑ κ Παναγιωτόπουλος ο οποίος με περίσιο ναπολεόντιο ύφος ανακοίνωσε την «ετυμηγορία» του ΚΥΣΕΑ ως καθ’ ‘υλην αρμόδιος!

Μήπως λέμε…μήπως η πρόωρη ή μάλλον άκαιρη αποστρατεία του οφείλεται στο ότι δεν έκανε κομματικές χάρες που αφορούσαν στις μεταθέσεις  αξιωματικών και υπαξιωματικών ; Ή στο ότι αντέδρασε να επανέλθουν στο Λεκανοπέδιο αυτούς που απομάκρυνε ο προκάτοχος του Στρατηγός Ζιαζιάς ;

Επιπροσθέτως πρέπει να τονίσουμε ότι  οι απόψεις του για την αναδιοργάνωση του Στρατού για  μία αποτελεσματική και οικονομική δομή ήταν τόσο καινοτόμες που οι βουλευτές των περιφερειών που θα «έχαναν» στρατόπεδα δυσαρεστήθηκαν και τον στοχοποίησαν.
Για άλλη μία φορά είναι εμφανής μία ακόμα στρέβλωση του παλαιοκομματικού κράτους.

Το 2005 επί Υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου καταργήθηκε η θεσμοθετημένη από το ΠΑΣΟΚ  χρονική διάρκεια της θητείας των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων με αποτέλεσμα να έχουμε μία  μικροπολιτική αντίληψη, ένθεν κακείθεν που θέλει τους Αρχηγούς «όμηρους» των πολιτικών κομματικών ηγεσιών με αλλαγές ακόμα και κάθε χρόνο ή και κάθε οκτώ μήνες «κατά το δοκούν» . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παρασκήνιο των κρίσεων! Γιατί έφυγαν οι 3 Αρχηγοί πως «επιβίωσε» ο Κωσταράκος


Από την τηλεόραση έμαθε την αποστρατεία ο Γκίνης. Τι τον «έφαγε»;

«Γιατί βγαίνουμε στο δρόμο» – Οι απόστρατοι εξηγούν τους λόγους