Ενημερώσεις στρατιωτικών για το ΣτΕ – Που θα γίνουν

   Ενημερωτικές ομιλίες- συζητήσεις για την Απόφαση του ΣτΕ θα κάνουν οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
                  
                    
Τον Ιανουάριο του 2013 οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών  (μεταξύ των οποίων και η Ένωσή μας προσέφυγαν, όπως γνωρίζετε άλλωστε, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός ο Ν.4093/2012 (μνημόνιο ΙΙΙ) που επέφερε τις τελευταίες δραματικές για το προσωπικό περικοπές του μισθού του.
                  
Η  Ολομέλεια του ανωτέρω Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με την υπ’ αριθμ.2193/2014 απόφασή της δικαίωσε τις Ενώσεις (κατά προέκταση το σύνολο των στρατιωτικών), κρίνοντας τις διατάξεις του προμνησθέντος νόμου  ως αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες και ακύρωσε τη σχετική απόφαση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, περί αναδρομικότητας εφαρμογής τους.
                  
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, αλλά και την παραπληροφόρηση που παράγεται από τα  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντιληφθήκαμε τη σύγχυση που προκαλείται στους συναδέλφους. Επιπλέον, διάφορα νομικά γραφεία, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την άγνοια που επικρατεί σχεδόν στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, καλούν τους συναδέλφους να προσφύγουν (με εργολαβική κυρίως ανάθεση) εκ νέου στη δικαιοσύνη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αναδρομικότητα και την ισχύ της απόφασης.
                  
Μετά από τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε την πραγματοποίηση ενημερωτικών ομιλιών – συζητήσεων με τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης με κυριότερο θέμα αυτό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. και συγκεκριμένα :
                                               
Στην  πόλη της Ξάνθης, την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 και ώρα 19:00 στο Δημόκριτο  Hotel (28ης Οκτωβρίου 41, Κεντρική Πλατεία Ξάνθης)
                     
Στην πόλη της Κομοτηνής το Σάββατο 19 Ιουλ 2014 και ώρα 19:00 στο FiliaHotel (1o χμ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης)..
                                               
Στην πόλη της Ορεστιάδας την Κυριακή 20 Ιουλ 2014 και ώρα 19:00 στο ElectraHotel (Αθ. Πανταζίδου 52).
                   
Στις παραπάνω εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Ανχης (ΣΔΓ) Τσουκαράκης Ανέστης.
                   Παρακαλούμε για την παρουσία σας και την ενημέρωση των συναδέλφων  για τις ως άνω εκδηλώσεις».

Διαβάστε ακόμη:

Απόφαση ΣτΕ: Μετά από τα «μπάνια του λαού» οι αποφάσεις για επιστροφή χρημάτων σε στρατιωτικούς