Ένοπλες Δυνάμεις: καλό το πόρισμα για τη ΧΑ αλλά ας είμαστε ρεαλιστές

Το πόρισμα της έρευνας για την πιθανή εμπλοκή στρατιωτικών στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν βρήκε τίποτε επιλήψιμο. Κι αυτό προκάλεσε ικανοποίηση στην συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν είναι καν ψηφοφόροι της οργάνωσης που έγινε κόμμα. 

Από την άλλη καλό θα είναι όλοι μας να είμαστε ρεαλιστές. Και να αντιμετωπίσουμε με μεγάλη ψυχραιμία την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά από τις χειροπέδες που μπήκαν στα πρωτοπαλλίκαρα της Χρυσής Αυγής.

Η οργάνωση “πουλώντας πατριωτισμό με την οκά” κατάφερε να “διεισδύσει” σ΄ ένα χώρο που ο πατριωτισμός είναι προϋπόθεση για να μπορείς να είσαι σωστός επαγγελματίας. Στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πολλοί νεαροί κυρίως ΕΠΟΠ και υπαξιωματικοί ,οι περισσότεροι αγανακτισμένοι από την αδιαφορία του επίσημου κράτους , επηρεάστηκαν από τον “γιαλατζί πατριωτισμό” της Χρυσής Αυγής. Γιατί δεν γίνεται να δηλώνεις πατριώτης και θαυμάζεις τους ναζί. Αυτά είναι για τους γερμανοτσολιάδες με τους οποίους φαίνεται ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να ξεμπλέξει.

Κάποιοι μπορεί να προχώρησαν ακόμη παραπέρα και να έγιναν μέλη της οργάνωσης, που όπως έλεγαν οι δημοσκόποι “κάλπαζε”. Και κάποιοι ελάχιστοι ενεπλάκησαν ενεργά σε δραστηριότητες της ΧΑ.

Αυτά είναι γνωστά και συζητιούνται εδώ και μήνες κάθε μέρα από τους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων μέχρι και την πιο απομακρυσμένη μονάδα.

Οι διοικητές που διαπίστωναν ότι στη μονάδα τους “υπάρχει θέμα Χρυσής Αυγής” είχαν -και έχουν – την αγωνία να μην “βγει παραέξω” . Μην φθάσει “ψηλά” κι έχει προόβλημα. Και βέβαια δεν έφταιγαν οι διοικητές. Από τα υψηλότατα κλιμάκια της ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής είχε δοθεί “σιωπητήριο”.

Τα ίδια γίνονταν και στα Σώματα Ασφαλείας. “Ότι γίνεται στη κοινωνία γίνεται και σε εμάς”, το κουραστικά επαναλαμβανόμενο επιχείρημα.

Μόνο που πλέον ήρθαν τα πάνω κάτω. Η “καλπάζουσα” Χρυσή Αυγή καλπάζει αλλά πλέον προς τον Κορυδαλλό. Κι όσο κι αν ουρλιάζουν τα πρωτοπαλλίκαρά της είναι σαφές ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν και τα όσα αναμένεται να αποκαλυφθούν θα την οδηγήσουν στο τέλος.

Όσοι εντός ΕΔ πίστεψαν ότι η “εκδίκηση” του συστήματος θα γινόταν με τη Χρυσή Αυγή έχουν καταλάβει ότι επροκειτο για μια ακόμη απάτη. Και είναι άνθρωποι που θα αποφασίσουν μόνοι πως, που και γιατί θα πάνε πολιτικά. Είναι προσωπικό θέμα του καθενός.

Για τους ελάχιστους όμως που επιχείρησαν να παίξουν το ρόλο του “χρυσαυγίτη τοποτηρητή” ,του “προστάτη” και βέβαια του επίδοξου “εκπαιδευτή” υπέρβαρων χρυσαυγιτών πρέπει να υποστούν τις συνέπειες που προβλέπουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί. Το “μικρόβιο” που προσπάθησαν να μπολιάσουν στο στράτευμα ήταν πολύ επικίνδυνο. Και γι΄ αυτό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι μια χρυσή ευκαιρία να στείλει η ηγεσία ένα πολύ δυνατό μήνυμα .

Σε πρώτη φάση ας στείλει όσους βιάστηκαν να κάνουν “χρυσαυγίτικα τατουάζ” να τα αφαιρέσουν με δική τους δαπάνη, όπως κάνει και ο αμερικανικός στρατός.
 
Διαβάστε ακόμη:

Πως φθάσαμε στις συλλήψεις των χρυσαυγιτών βουλευτών

Χειροπέδες στη Χρυσή Αυγή – Τι φώναζαν οι χρυσαυγίτες κρατούμενοι βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ