Ένοπλες Δυνάμεις: Στήνεται η γέφυρα Bailey στα Καλά Νερά για τα αποκλεισμένα χωριά στο νότιο Πήλιο [vid]

Εξαιτίας της σφοδρότητας της κακοκαιρίας Daniel, πολλές γέφυρες καταστράφηκαν, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να καταβάλλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν την οδική κυκλοφορία με γέφυρες τύπου Bailey.

Μετά την καταστροφή της γέφυρας των Καλών Νερών Πηλίου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο στρατός βρίσκεται από προχθές σε ετοιμότητα να στήσει μια πτυσσόμενη γέφυρα, «όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες».

Σύμφωνα με πλάνα που δημοσίευσε η ΕΡΤ, η επιχείρηση του στρατού για την εγκατάσταση της γέφυρας ξεκίνησε πριν λίγη ώρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, εκτός απροόπτου.


Πολλά χωριά στο νότιο Πήλιο είναι αποκλεισμένα, καθώς έχουν καταστραφεί πολλές γέφυρες που συνδέουν την περιοχή με τον Βόλο.

Έχουν αναπτυχθεί κλιμάκια του Μηχανικού, της ΜΟΜΚΑ και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε γέφυρες, όπως δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και μπορούν να διαθέσουν γέφυρες Bailey προκειμένου να γεφυρώσουν τις γέφυρες που καταστρέφονται» υπογράμμισε.

Φωτογραφίες ΓΕΕΘΑ