Ένοπλες Δυνάμεις: Τις έκαναν «μαγαζί» τους τα «μεγάλα» κόμματα μην γίνουν και «ψιλικατζίδικο» της ΧΑ

“Μαγαζάκι” κανενός δεν πρέπει να είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στην διάρκεια της μεταπολίτευση, δυστυχώς τα δύο κόμματα που εναλάσσονταν στην εξουσία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,με το που γίνονταν κυβέρνηση σήκωναν τη δική τους ταμπέλα και πίστευαν στ΄ αλήθεια ότι οι ΕΔ είναι “μαγαζί” τους.

Δεν έφταιγαν μόνο οι πολιτικοί. Οι περισσότερες στρατιωτικές ηγεσίες το επέτρεψαν και έβαλαν το χεράκι τους στις αλλαγές “ταμπέλας”.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά τα τελευταία τρία χρόνια έχει προκύψει και το “ψιλικατζίδικο” της Χρυσής Αυγής. Πουλάει “εθνικισμό” ,νοθευμένο “πατριωτισμό” κι έχει “λύσεις” για όλα . Για τη Θράκη για παράδειγμα; Θα διώξουν τους μουσουλμάνους πετώντας γουρουνοκεφαλές στα τζαμιά και μαρσάροντας τις μηχανές τους την ώρα της προσευχής. Για τους παράνομους μετανάστες; Θα κλείσουν τα σύνορα με τους καταδρομείς. Όταν δεν έχουν σκοπιά στο ΥΠΕΘΑ, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ρωτήστε τι θέλετε να λυθεί και θα σας το λύσουν με πολύ πρακτικές λύσεις. Δυστυχώς γι΄ αυτούς τα γραπτά μένουν . Κι όταν ήταν στο 0.3% και είχαν πολύ χρόνο εγραφαν πολύ. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει μπορεί με μια απλή “βόλτα” στο διαδίκτυο να διαπιστώσει εύκολα τι πίστευαν και ποιους έχουν ως πρότυπα. Μην το κουράζουμε και σας κουράζουμε.

Τις Ένοπλες Δυνάμεις λοιπόν προσπαθεί η ΧΑ να τις αξιοποιήσει στα σχέδιά της. Να δημιουργήσει μια δεξαμενή ψηφοφόρων και να προσελκύσει στελέχη της κοντά της με δόλωμα τον δήθεν πατριωτισμό της. Το κακό είναι ότι όπως και στο παρελθόν οι στρατιωτικοί που αυτή τη περίοδο έχουν το προνόμιο να λαμβάνουν αποφάσεις εμφανίζονται παραδομένοι .

Στην Ελληνική Αστυνομία το φαινόμενο της ΧΑ είχε πολύ μεγαλύτερες και σοβαρότερες διαστάσεις απ΄ ότι φαίνεται να έχει στις ΕΔ . Εκεί όμως υπήρξε αντίδραση. Αξιωματικοί που κατηγορήθηκαν για ανοχή ή και συνεργασία με την οργάνωση έφυγαν. Ένα μήνυμα εστάλη. Στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ακόμη χειρότερα; Τα μηνύματα που εκπέμπονται προς την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με ακραίες οργανώσεις και κόμματα, είναι ότι η ΧΑ “νταντεύεται” από κάποιους.

Αν μέχρι πρόσφατα υπήρχε η “δικαιολογία’ ότι ένα κομμάτι της κυβέρνησης έδειχνε να ρίχνει “γέφυρες” με τους χρυσαυγίτες, θα πρέπει να καταλάβουν καλά στα ηγετικά κλιμάκια, ότι αυτή η δικαιολογία πλέον δεν υπάρχει. Και είναι καιρός να ασχοληθούν εξαιρετικά σοβαρά με το θέμα της ΧΑ.

ΥΓ. Κάποιοι ‘ευαίσθητοι» απόστρατοι οι οποίοι αυτό που κατάλαβαν από το χθεσινό άρθρο του Onalert είναι ότι…προτείνουμε φακέλωμα των στρατιωτικών!!! Επειδή την εποχή που υπηρετούσαν τέτοιες πρακτικές ήταν κανόνας και κανείς τους δεν αντέδρασε ποτέ καλό είναι να συγκρατήσουν λίγο τις…ευαισθησίες τους για τους χρυσαυγίτες και να ξαναδιαβάσουν προσεκτικά την πρώτη παράγραφο του άρθρου . Προφανώς θα τους διέφυγε… Αυτά προς το παρόν.

Διαβάστε ακόμη:

«Χρυσά γαλόνια» η ΧΑ! Η υποψηφιότητα στρατηγού καταδρομέα θέτει ερωτήματα στην ηγεσία