Ενώσεις στρατιωτικών σε Κύπρο – Ελλάδα – Τι θα ΄πρεπε να έχει προβληματίσει τον Κωσταράκο

Σε συνέδριο του EUROMIL στην Κύπρο ,του Ευρωπαϊκού φορέα που “στεγάζει” όλες τις Ενώσεις Στρατιωτικών της Ευρώπης ,παρέστησαν ο Υπουργός Αμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου, ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Αντγος Στυλιανός Νάσης Βουλευτές της επιτροπής Αμυνας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, ο Γενικός Δντής του Υπουργείου Αμυνας και άλλες προσωπικότητες.

Και το ερώτημα βέβαια είναι γιατί η Κύπρος που έχει απέναντι της τον Αττίλα, μπόρεσε να βρει μια λύση και μια ισορροπία στο θέμα των Ενώσεων στρατιωτικών κι εδώ το μόνο που κάνουμε με συνέπεια και πάθος είναι να “τρωγόμαστε” για το αν πρέπει ή δεν πρέπει οι στρατιωτικοί να γνωστοποιούν τα εργασιακά τους προβλήματα αναζητώντας μια διέξοδο.

Κάνουν συνδικαλισμό οι Κύπριοι; Όχι με την έννοια της απεργίας ή της οποιασδήποτε απόπειρας πρόκλησης προβλημάτων . Ότι προσπαθούν να κάνουν και στην Ελλάδα . Η διαφορά είναι ότι εκεί ο υπουργός συμμετέχει ακόμη και σε εκδηλώσεις του ενώ εδώ τους έχουν “τρελάνει” στη φυλακή.
Η δεύτερη μεγάλη διαφορά που θα πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ τον Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκο ότι ο “υπό διωγμό” ΣΥΣΜΕΔ είναι πολύ πιο δραστήριος από τον αντίστοιχο της Κύπρου, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με την πολτική και στρατιωτική ηγεσία. Η λογική βέβαια στην Ελλάδα ήταν πάντα ζητούμενο και ποτέ δεδομένη.