Επιστολή στον Αβραμόπουλο για την ΕΔΕ εναντίον …κατάθεσης στεφάνου από στρατιωτικούς

Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το θέμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε κατά στρατιωτικών εκπροσώπων νόμιμης Ένωσης Στρατιωτικών ,επειδή κατέθεσαν στεφάνι σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των ΕΔ.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου έστειλε νοιχτή επιστολή προς τον ΥΕΘΑ και τους βουλευτές του κοινοβουλίου. Στην επιστολή αφού γίνεται επίκληση δημοσιεύματος ηλεκτρονικής εφημερίδας της Άρτας αναφέρουν  μεταξύ άλλων:

Κε Υπουργέ.

Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και οι λοιπές Ενώσεις Στρατιωτικών που συστάθηκαν ανά Περιφέρεια, λειτουργεί νόμιμα με απόφαση του οικείου Πρωτοδικείου, το οποίο (Πρωτοδικείο) ως το μόνο θεσμικό όργανο έκρινε περί της συστάσεως και λειτουργίας της και αποφάνθηκε καταφατικά, συνεκτιμώντας κατά την απόφασή του το διακριτό ρόλο της Ένωσης με τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις των στρατιωτικών μελών της, όπως αυτές απορρέουν από υφιστάμενες νομικές και σε αυστηρό πλαίσιο διατάξεις. Άλλωστε εκ του καταστατικού τους οι Ενώσεις Στρατιωτικών δεν μπορούν να αναμειχθούν με οποιοδήποτε τρόπο σε θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων και συνακόλουθα η Διοίκηση δεν μπορεί να αναμειχθεί με οποιοδήποτε τρόπο στη λειτουργία των Ενώσεων αυτών, οι οποίες διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το μοναδικό όργανο που μπορεί να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης σε περίπτωση που οι ενέργειες της Ένωσης εκφεύγουν της νομιμότητας, υποκείμενο σε συνέπειες.

Γνωρίζοντας ότι η Χώρα μας διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας και του δικαίου, και εκτιμώντας τη μέχρι τώρα δημοκρατική σας διαδρομή, θεωρούμε δεδομένη τη διάψευσή σας επί του ανωτέρω δημοσιεύματος, καθόσον το γεγονός στο οποίο αναφέρεται ανακτά στη μνήμη μας πράξεις του μαύρου παρελθόντος το οποίο ούτε εσείς αλλά πολύ περισσότερο ούτε και εμείς θέλουμε να θυμόμαστε.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επαναφέροντας για πολλοστή φορά το αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΔΕ κατά στρατιωτικών γιατί κατέθεσαν στεφάνι! Τι άλλο μένει να δούμε;