«Επιχείρηση» απαξίωσης των Ενώσεων Στρατιωτικών «εκ των έσω»

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι Ενώσεις Στρατιωτικών. Η λειτουργία αυτών των Ενώσεων θεωρούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι “τίναξε στον αέρα” ότι υπολογισμό είχαν κάνει περί “μηδενικών αντιδράσεων από τους στρατιωτικούς”. Αντί γι΄ αυτό η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σ΄ ένα όλο και πιο ισχυρό κύμα “αντίστασης” το οποίο δεν μπόρεσε ούτε μια στιγμή να αντιμετωπίσει. Η χρήση απολύτως νόμιμων και συνταγματικών “αντιμετρων” στα κυβερνητικά μέτρα ήταν “αφοπλιστική”.

Η προσπάθεια να “πνιγεί” η όποια αντίδραση με επιβολή ποινών φυλάκισης κατέληξε σε φιάσκο που έχει εμπλέξει τον Α/ΓΕΕΘΑ σε νομικές διαδικασίες και ανάγκασε την κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο και να δώσει υπερεξουσίες στον Α/ΓΕΕΘΑ.

Η ήττα στο ΣτΕ αποτέλεσε το καλύτερο “καύσιμο” για τις Ενώσεις Στρατιωτικών να πάνε παραπέρα. Η αύξηση εγγραφής στρατιωτικών σ΄ αυτές μετά από την απόφαση είναι εντυπωσιακή αλλά και τρομακτική για την κυβέρνηση,που βλέπει ότι το “πρόβλημα” όχι μόνο δεν λύνεται από μόνο του όπως υποστήριζαν κάποιοι πέριξ του Μαξίμου, αλλά διογκώνεται.

Η ψυχραιμία δυστυχώς λείπει και τώρα φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νέο…σχέδιο εξουδετέρωσης “εκ των έσω”.

Παρεμβάσεις μεμονομένων στελεχών περιφερειακών Ενώσεων δίνουν την εντύπωση ότι λειτουργουν ως “λαγοί”! Οι επιθέσεις στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ειδικά αυτή τη περίοδο δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από την αποδυνάμωσή της. Κι απ΄ αυτή είναι βέβαιο ότι μόνο οι στρατιωτικοί δεν κερδίζουν, αλλά μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά όλοι οι άλλοι.

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι οι Ενώσεις Στρατιωτικών πράττουν τα αυτονόητα και απολύτως νόμιμα. Ενημερώνουν τους στρατιωτικούς για τις εξελιξεις και κάνουν χρήση όλων των ένδικων μέσων που παρέχει η Ελληνική Πολιτεία σ΄ όποιονν πιστεύει ότι αδικείται. Συνεπώς δεν παρανομούν. Άλλοι το κάνουν και υπάρχει και απόφαση του ΣτΕ γι΄ αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

Η «καυτή πατάτα» των περικοπών στις ΕΔ έγινε «πυρηνική βόμβα» – Τι έρχεται και πρέπει να μας ανησυχεί


«Συμμοριτοπόλεμος» ο Εμφύλιος λένε οι «θεσμικοί» απόστρατοι! Συμφωνεί ο Αβραμόπουλος;

Τι πέρασε ο Λαμπρόπουλος για το ΜΤΣ στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ