ΕΣΠΕΑΜΘ: Αυξάνουν και πληθαίνουν τα μέλη της

Μεγάλη επιτυχία είχε η ετήσια γενικη συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης,αποδεικνύοντας ότι όσοι πραγματικά -και μάλλον αθόρυβα- εργάζονται επιβραβεύονται από τους συναδέλφους τους.

Η μεγάλη συμμετοχή, σε συνδυασμό με τη διαρκώς αυξανόμενη εγγραφή μελών από όλη την Περιφέρεια, ενθουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΑΜΘ δίνοντάς του δύναμη για να συνεχίσει την υπεράσπιση των σκοπών της λειτουργίας της Ένωσης.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης έγινε απολογισμός του 2014, μια χρονιά η οποία επικεντρώθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την αποκατάσταση του μισθολογικού καθεστώτος των στρατιωτικών.
Για αυτό το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜΘ πραγματοποίησε περίπου 14 συναντήσεις σ’ όλη την ΠΑΜΘ, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της, όσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και τις επόμενες κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν.
«Καταθέσαμε πάρα πολλές αγωγές, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το οικονομικό δικαίωμα που έχει ο κάθε ένας από το Συμβούλιο Επικρατείας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜΘ Ανθυπολοχαγός Γιώργος Ρεντζούλας.
Τελικά ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση νόμος με τον οποίο τους επιστράφηκε το 50% των αποδοχών, και τα αναδρομικά απ’ αυτά το 50%, τα οποία θα δοθούν σε 36 μήνες, με την πρώτη δόση για τον Ιανουάριο του 2015.
«Δεν είμαστε δικαιωμένοι, ήδη η Ένωσή μας σε συνεργασία με Ομοσπονδία, έχει καταθέσει καινούργια αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, προκειμένου να βγάλουμε αντισυνταγματικό τον καινούργιο Νόμο, που μας έδωσε το 50%» σημείωσε, ο κ. Πρόεδρος, επισημαίνοντας πως ήδη υπήρξε μια θετική εξέλιξη μιας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ανχης Ανέστης Τσουκαράκης, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να βρίσκεται στην Κομοτηνή, δεν παρέστη γιατί είχε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2012.
Τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜΘ ελπίζουν πως ο νέος υπουργός θα θεσμοθετήσει το επίδομα παραμεθορίου, το οποίο ήδη ξεκίνησε να δίνεται υπό μορφή των εκτός έδρας στα στελέχη του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου.
Τέλος ο κ. Ρεντζούλας αναφέρθηκε στην ανάγκη διόρθωσης της μισθολογικής αδικίας στην τάξη καταταγέντων 90-92, οι οποίοι σε αντίθεση με όλους τους άλλους ασφαλισμένους, οι οποίοι θεωρούνται νέοι ασφαλισμένοι αν έχουν ξεκινήσει εργασία μετά το 1993, θεωρούνται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας νέοι ασφαλισμένοι. «Θεωρούμε μεγάλη αδικία για τους περίπου 500-600 συνάδελφους ότι θεωρήθηκαν νέοι ασφαλισμένοι και δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα. Είναι ένα σοβαρό θέμα, δεν έχει κόστος για το ελληνικό δημόσιο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει η νομοθεσία»