Εθνικός Ύμνος και Χριστός Ανέστη – Διαπιστώσεις κι ένα ερώτημα

Ο Εθνικός Ύμνος και το Χριστός Ανέστη έγιναν μέγα θέμα στις Ένοπλες Δυνάμεις με τις απόψεις να είναι αντικρουόμενες. Ένας αξιωματικός δίνει την δική του απάντηση και στον Θ.Δρίτσα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θέτει κι ένα ερώτημα στον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Γράφει:

Τα θέματα του τρόπου συμμετοχής σε τελετές  όπως αυτή  της Λειτουργίας της Αναστάσεως ρυθμίζονται από τον Κανονισμό Εξωτερικής Υπηρεσίας ο οποίος έχεο τροποποιηθεί με το ΠΔ  9/7 /2009, όπως φαίνεται και στο ΦΕΚ 108/9/7/2009. Σε αυτό ο σύμβουλος του κ. Δρίτσα θα μπορούσε να μάθει ότι με την ανάγνωση του Ευαγγελίου στην Ανάσταση και ενώ ψάλεται το «Χριστός Ανέστη» η στρατιωτική μουσική παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο ως απόδοση τιμών στον Αναστάντα Χριστό. Επόμενως πολύ σωστά ακούσθηκε από την στρατιωτική μουσική ο Εθνικός Ύμνος. Και βέβαια υπάρχει διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ (όπως και ο ίδιος παρδέχθηκε) να άδεται ό Εθνικός Ύμνος από τα τμήματα αποδοσεως τιμών και αυτό θα το καταλαβαίναμε αν δεν υπάρχει  στρατιωτική μουσική. Όταν όμως υπάρχει ;

Γιατί ο εκδόσας την διαταγή κ. Κωσταράκος δεν σκέφθηκε να υπάρχει εξαίρεση σε σε  θρησκευτικές τελετές όταν υπάρχει στρατιωτική μουσική προκειμένου να μην προκαλέιται κακοφωνία, χασμωδία και παρεξηγησεις όπως αυτή που δημιουργηθηκε κατά την Ανάσταση στην Αθήνα.
Αναρωτιώμαστε όταν θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ την Ελλάδα  τα αγήματα θα ψάλουν και τον εθνικό ύμνο της Αμερικής;  Φαίνεται από τις πολλές τελετές, τα γενέθλια των μονάδων, τις εκθέσεις και τις αναπαραστάσεις αρχίσαμε να μπερδευόμαστε και να μπερδεύουμε τις κορδέλες μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Εθνικός Ύμνος μαζί με το Χριστός Ανέστη.Τι έγινε στην Ανάσταση των Αθηνών

Ο εθνικός ύμνος «σκέπασε» το Χριστός Ανέστη στην Ανάσταση της Αθήνας