Ετοιμοπόλεμοι κυβερνήτες στο Λιμενικό

Ετοιμοπόλεμοι ως κυβερνήτες και με την »βούλα» οι 33 νέοι Σημαιοφόροι του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής ( Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς.
Η τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Κυβερνητών Περιπολικών Σκαφών Λ.Σ. (ΣΚΥΠΕΡΣ/ΛΣ) έγινε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων με την παρουσία του κ. Γενικού Επιθεωρητή  Υποναυάρχου Ε. Τσαντζαλου , του αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Προσωπικού, του Διοικητή της Σχολής Λιμενοφυλάκων και του ΣΚΥΠΕΡΣ ταυτόχρονα, της Επιτηρήτριας του ΣΚΥΠΕΡΣ και άλλων Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Προσωπικού καθώς και διδασκόντων.
 Η εκπαίδευση των νέων Αξιωματικών στη διακυβέρνηση των περιπολικών σκαφών πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 06/04/2015 έως 17/06/2015 και περιλάμβανε θεωρητική διδασκαλία και κυρίως πρακτική εκπαίδευση επί πλωτών μέσων Λ.Σ. (ΠΛΣ) που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
 Στην ομιλία του ο κ.  Ε. Τσαντζαλος υπογράμμισε τη σημασία λήψης της συγκεκριμένης εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά στην εξοικείωση των σπουδαστών με το θαλάσσιο στοιχείο, τις συνθήκες λειτουργίας των Πλωτών μεσων , καθώς και τα καθήκοντα του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί σε αυτά και επιχειρεί επί 24ώρου βάσεως με αντίξοες πολλές φορές συνθήκες. Τέλος, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενόψει της επικείμενης τοποθέτησής τους στα Λιμεναρχεία.