Έτρεξαν 80 χλμ. με πλήρη φόρτο!

Με οπλισμό και πλήρη φόρτο στην πλάτη έτρεξαν  80 χιλιόμετρα σε εκδήλωση για την Μάχη της Κρήτης 30 στρατιωτικοί – 25 άντρες και 5 γυναίκες : Η επετειακή πορεία με την ονομασία «2ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης» διήρκησε 3 ημέρες – ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2015. Είχε ως αφετηρία το υψωμα. Προφήτης Ηλίας, περιοχή ΚΟΨΑ Ηρακλείου την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και τερματισμό  το Αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά.

Την 1η ημέρα η πορεία είχε αφετηρία το Μνημείο Μάχης «ΚΟΨΑ» (στον Υψ.  Προφήτη Ηλία Ηρακλείου) διήλθε από το Μνημείο «απαγωγής Στρατηγού Κράιπε» και τερματίσθηκε στη βίλα Αριάνδη (Στρατηγείο Γερμανών στον Β΄ΠΠ).

Την 2η ημέρα η πορεία είχε αφετηρία το μνημείο πεσόντων Μυλοποταμιτών στο Πέραμα Ρέθυμνου, διήλθε από τα μνημεία μάχης Κρήτης (Λατζιμά-Σταυρωμένου- Μισσιρίων) και τερματίσθηκε στο μνημείο πεσόντων Αυστραλών Νεοζηλανδών πολεμιστών, στο Ρέθυμνο.

Την 3η ημέρα είχε αφετηρία το Συμμαχικό Νεκροταφείο Σούδας διήλθε από τα μνημεία Μάχης Κρήτης Γολγοθά-Γαλατά και τερματισμό στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε, κατά την διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους  Δήμους  Πλατανιά – Χανίων και την 5η Ταξιαρχία ΠΖ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κώστα Ήσυχου, του  Διοικητή ΑΣΔΕΝ, καθώς και Πολιτικών, Θρησκευτικών και Στρατιωτικών Αρχών.