Α/ΓΕΑ στο Ισραήλ:Ποια όπλα μας ενδιαφέρουν.Βίντεο.

Πέντε ημέρες στο Ισραήλ ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος Β.Κλόκοζας.Ασυνήθιστα μεγάλη σε διάρκεια επίσκεψη,αλλά πιθανόν ο χρόνος να μην αποδειχτεί αρκετός για όσα θέλουν να συζητήσουν οι δύο πλευρές και για όσα θέλει να δει ο Α/ΓΕΑ.

Ο ελληνοϊσραηλινός “άξονας” που προς το παρόν στηρίζεται στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις έχει και μία πολύ ενδιαφέρουσα εξοπλιστική διάσταση,ειδικά για την ΠΑ. Πολλά είναι τα όπλα που ενδιαφέρουν την ελληνική πλευρά και συζητήσεις γίνονται εδώ και καιρό με την ισραηλινή πλευρά να δείχνει τουλάχιστον στα λόγια κατανόηση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ποια είναι τα όπλα που σε πρώτη φάση ενδιφέρουν την Ελλάδα;

*Το AGM-142 Popeye. Έχει σχεδιαστεί για επίθεση ακριβείας εναντίον στόχων από μεγάλες αποστάσεις. Καθοδηγείται από αδρανειακό σύστημα και στην τελική φάση μέσω τηλεοπτικής εικόνας ή μέσω υπερύθρων

*Τα σύστημα καθοδήγησης SPICE το οποίο τοποθετείται στις βόμβες γενικής χρήσης που υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο (σε μορφή kit) και αυξάνει τρομακτικά τόσο την ακρίβεια προσβολής στόχων εδάφους όσο και το βεληνεκές τους (πάνω από 30 ΝΜ).Αποτέλεσμα είναι η καταστροφή στόχων από απόσταση με λιγότερες δυνάμεις.

*Το Delilah είναι ένα αέρος εδάφους-stand-off βλήμα τύπου κρουζ που επιτρέπει την προσβολή καλά κρυμμένων απειλών, καθώς και την προσβολή κινούμενων στόχων, καθιστώντας το ιδανικό για την καταστροφή των SAM .Με δραστικό βεληνεκές 250 χιλιόμετρα μπορεί να καταστρέψει στόχους τόσο στην θάλασσα όσο και στην ξηρά.. Ο πύραυλος μπορεί να εφοδιαστεί με μια ποικιλία από κεφαλές 

*Συστήματα σκόπευσης κατάδειξης (Targeting Pods) τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα αεροσκάφη F-16 να επιχειρούν με απόλυτη ακρίβεια ημέρα και νύχτα.
Τα συγκεκριμένα ατρακτίδια συνδυαζόμενα με αντίστοιχα όπλα ακριβείας που διαθέτει η Ισραηλινή ΠΑ είναι εξαιρετικός συνδυασμός.

*Συμμετοχή εταιρειών από το Ισραήλ σε πιθανές αναβαθμίσεις Α/Φ F-16 λόγω της εξειδίκευσής τους στα ηλεκτρονικά των υπόψη αεροσκαφών,επίσης θα ενδιέφεραν.

Μια μικρή γεύση του τι σημαίνει Ισραηλινή ΠΑ μπορείτε να πάρετε βλέποντας το βίντεο.