Νέος επικεφαλής πιλότος δοκιμών για το F-35

Ο Alan “Al” Norman, βετεράνος πειραματικός πιλότος δοκιμών της Lockheed Martin , ανακηρύχθηκε Επικεφαλής Πιλότος Δοκιμών για το πρόγραμμα F-35 Lighting ΙΙ.

Ο Norman αντικατέστησε τον προηγούμενο επικεφαλής πιλότο δοκιμών του F-35, Jon Beesley, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Lockheed Martin το 1999, o Norman υπηρέτησε την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία για 23 χρόνια ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και πιλότος δοκιμών.

Το 1999, έφυγε εν ενεργεία και έγινε πειραματικός  πιλότος δοκιμών της Lockheed Martin για το πρόγραμμα του F-22 στην Αεροπορική Βάση Edwards στην Καλιφόρνια.

Ο Norman δοκίμασε όλες τις δυνατότητες των μαχητικών 5ης γενιάς όσο ήταν στο Combined Test Force στο Edwards. Εκτός απο τις πτητικές δοκιμές και το έργο παραγωγής για το F-22, πραγματοποιεί πτητικές δοκιμές και έργο παραγωγής σε όλα τα μοντέλα των μαχητικών F-16. Είναι επίσης ο Επικεφαλής Πιλότος Δοκιμών της Lockheed Martin για το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-50. Ο Norman έχει καταγράψει 6.000 ώρες πτήσεις σε περισσότερους απο 70 διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών.

«Αισθάνομαι τιμώμενος και πολύ προνομιούχος απο την ανακήρυξή μου ως Επικεφαλής Πιλότος Δοκιμών για το F-35», δήλωσε ο Norman. «Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα και αναπτυξιακά γρήγορη περίοδος για το πρόγραμμα F-35.  Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με μια τόσο ταλαντούχα ομάδα που εκτείνεται στη βιομηχανία και στην κυβέρνηση σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανυπομονώ να συνεισφέρω στην προσπαθειά όλων μας για την προώθηση του F-35, του πιο ικανού μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων του κόσμου». Ελπίζουμε το F-35 να αρχίσει τις παραδόσεις του πριν συνταξιοδοτηθεί και ο Αλ…