Νύχτα-θρίλερ για τη ΠΑ. Προσγειώθηκε από Λιβύη το C-130,στις 05.40.

Μια αποστολή με πολύ ρίσκο εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία η ΠΑ. Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 που απογειώθηκε χθες στις 19.30 από Αθήνα με αποστολή να μεταφέρει στην Αθήνα,τρεις Ολλανδούς στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί από το καθεστώς Καντάφι και 15 Έλληνες,ολοκλήρωσε την αποστολή του στις 05.40,με την επιστροφή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ήταν μια πολύ δύσκολη αποστολή που εκτελέστηκε όμως άψογα από τη ΠΑ.

Φθάνοντας το αεροσκάφος στη Τρίπολη ,οι 15 Έλληνες βρίσκονταν ήδη στο αεροδρόμιο,όμως υπήρξε πολύωρη καθυστέρηση στην μεταφορά των τριών Ολλανδών στο αεροδρόμιο. Τελικά το αεροσκάφος μπόρεσε να απογειωθεί στις 03.10 από τη Τρίπολη για την Αθήνα.

Η ολοκλήρωση της τρίτης και ίσως πιο δύσκολης αποστολής απεγκλωβισμού μέσα σε λίγες εβδομάδες, από τη ΠΑ ,αποδεικνύει απλά το υψηλότατο επίπεδο ετοιμοτητας στο οποίο βρίσκεται. Στην πράξη κι όχι απλά στα λόγια. Η αποστολή αυτή ήταν «μεγάλη μαγκιά» για τους Έλληνες αεροπόρους.

Η αποστολή ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την είσοδο του C-130 στην καυτή ζώνη της Λιβυκής πρωτεύουσας. Το μεταγωγικό αεροσκάφος με αριθμό 743 απογειώθηκε περίπου στις 19:30 το βράδυ από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Τρίπολη, όπου αναμενόταν να προσγειωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, από την Ιταλία είχαν απογειωθεί δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη AWACS για να υποστηρίξουν την επιχείρηση και να παρακολουθούν την εξέλιξή της. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ.ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΠΡΩΤΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟ ONALERT:www.onalert.gr/default.php
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δείτε τις φωτογραφίες από την άφιξη του Ελληνικού C-130 που μετέφερε τους 3 Ολλανδούς πεζοναύτες