Ποιοι ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» μεταξύ Ιπτάμενων και Μηχανικών.

Την έντονη ενόχλησή τους εκφράζουν μέλη του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας για την απόφαση της ηγεσίας του να καλέσει…σε απολογία εν ενεργεία υποπτέραρχο ,τον Αχιλλέα Λέλλα.

Οι διαφωνίες είχαν εκφραστεί εντός του διοικητικού συβουλίου  ΕΣΜΑ, η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία ,αλλά παρόλα αυτά όσοι διαφωνούν με τη πρωτοφανή αυτή ενέργεια,εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ενεργεια μόνο κακό κάνει στο «προφίλ» των μηχανικών της ΕΣΜΑ.Που την αποδίδουν. Σε «υπεβάλοντα ζήλο» όσων θέλουν να ηγηθούν των μηχανικών.

Μέλη του ΕΣΜΑ μάλιστα που είχαν επαφή με τον καλούμενο να απολογηθεί υποπτέραρχο,του εξήγησαν πως προέκυψε η ατυχής απ΄ όλες τις απόψεις ενέργεια. Ο υποπτέραρχος έτσι κι αλλιώς δεν είχε ανταποκριθεί στην ακατανόητη κλήση του από τον ΕΣΜΑ και αντιμετώπισε το ζήτημα μάλλον με χιούμορ.

Όπως και να ΄χει και ανεξάρτητα από τα δίκαιά τους που καλά κάνουν και τα διεκδικούν με πάθος, οι μηχανικοί ή μάλλον για να είμαστε απολύτως ακριβείς όσοι ηγούνται του αγώνα τους δεν επιτρέπεται να λησμονούν ότι είναι μηχανικοί της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ Αεροπορίας ακόμη και μετά την αποστρατεία τους,αφού χάρη σ΄ αυτή απέκτησαν το πραγματικά υψηλό επιστημονικό επίπεδο μόρφωσης για το οποίο καλά κάνουν και επικαλούνται σε κάθε ευκαιρία.Όπως για παράδειγμα στο μήνυμα του προέδρου του πριν από περίπου ένα χρόνο :

«Μέσα σε αυτήν την περίοδο αλλαγών, ο Επιστημονικός Σύλλογος του πιο ποιοτικού στελεχιακού δυναμικού της πατρίδας μας θέλει και θα αποτελέσει μια κοιτίδα συγκέντρωσης και ανάδειξης της γνώσης των μελών του με τρόπο εποικοδομητικό για τα ίδια του τα μέλη, για τον οργανισμό της ΠΑ, που όλοι μας για ένα μεγάλο ή μικρό διάστημα υπηρετούμε, για τους οργανισμούς και εταιρίες που στελεχώνουνε μετά την αποστρατεία αλλά και για την έρευνα και ανάπτυξη μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και διεθνείς συνεργασίες , τηρώντας των κώδικα αξιών και δεοντολογίας που επιβάλλει η ενσυνείδητη επαγγελματική ταυτότητα του «αποφοίτου της ΣΜΑ».
Σε περιόδους που κανείς δε περισσεύει, ο Σύλλογος μας, πρέπει να αποδείξει πως έχει αλλάξει σελίδα και να αναδείξει κάτι που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Χώρα μας, Έλληνες που τιμούν τις ρίζες του μέσω της γνώσης, της δουλείας και της κατάκτησης των στόχων, όποιοι και εάν είναι αυτοί… Σε αυτό τον αγώνα εμείς διαθέτουμε τους καλύτερους…

Πρόεδρος ΕΣΜΑ
Σγος ε.α. Παναγιώτης Ξενοκώστας