Προσγειώθηκε στη Σάμπχα το τρίτο C-130. Ποια είναι τα απρόοπτα.

Πρόκειται για μία επιχείρηση με μεγάλη ένταση και αγωνία. Η μεταφορά 200 Ελλήνων από διάφορα σημεία της Λιβύης βρίσκεται σε εξέλιξη,με απρόοπτα που οφείλονται στον «χαλαρό» τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν κάποιοι στην Αθήνα το όλο θέμα,στην πραγματικά ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη αλλά και στις όχι και τόσο καλές καιρικές συνθήκες.

Τα δύο C-130  που είχαν ως αποστολή την προσγείωση και τη παραλαβή από το αεροδρόμιο της Τρίπολης περίπου 150 Ελλήνων,προσγειώθηκαν εντός χρόνου και ήδη βρίσκονται στη διαδικασία επιστροφής στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Γύρω από το αεροδρόμιο,επικρατούσε πανδαιμόνιο με χιλιάδες κόσμου είτε να προσπαθούν να φθάσουν με κάποιο τρόπο στο αεροδρόμιο,είτε να συμμετέχει σε συγκρούσεις που έχουν πλέον χαρακτήρα εμφύλιας διαμάχης.

Το τρίτο C-130 έχει τη δυσκολότερη αποστολή να εκτελέσει. Προσγείωση στο άγνωστο αεροδρόμιο της Σάμπχα. Στη περιοχή εκτός όλως των άλλων έχουν αναφερθεί και αμμοθύελλες. Σαν να μην έφθαναν αυτά ,το πλήρωμα ενημερώθηκε ότι κατά την επστροφή του θα πρέπει να κάνει κι άλλη προσγείωση στην Καρχαμπίγια για να παραλάβει κι άλλους Έλληνες που βρίσκονται εκεί.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων επικρατεί κατάσταση συναγερμού και το δυσκολότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιτελείς είναι η επικοινωνία με τα πληρώματα των αεροσκαφών.

Στη Κρήτη έφθασαν τα δύο πρώτα επιβατηγά πλοία που μετέφεραν 4500 Κινέζους και 48 Έλληνες. Οι καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν τα πλοία ήταν δύσκολες με ανέμους 8 μποφώρ και ύψος κύματος πάνω απο 3 μέτρα.

Στις ακτές της Λιβύης πλέει και η ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ,έτοιμη να συνδράμει όπου και όπως μπορεί.