Τέλος στην «κόντρα» ιπταμένων-μηχανικών βάζει ο Βενιζέλος!

Με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο,συναντήθηκε το προεδρείο του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών ΠΑ, πριν την αναχώρησή του για το Άμπου Ντάμπι.Το προεδρείο έθεσε το θέμα-αγκάθι της αρχαιότητας των μηχανικών σε σχέση με αυτό των ιπταμένων και η είδηση είναι ότι ο Βενιζέλος υποσχέθηκε ότι αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα για να δοθεί λύση και να σταματήσει η σκληρή -σε ορισμένες περιπτώσεις- αντιπαράθεση μηχανικών και ιπταμένων.

Αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός θα ξαναζητήσει την άποψη των ιπταμένων,η οποία όμως σ΄ ότι αφορά την ηγεσία του ΓΕΑ είναι αρνητική. Είναι γνωστό ότι το θέμα της αρχαιότητας προβλεπόταν να ρυθμιστεί με το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μετά από πιέσεις των Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ, προς τον υπουργό η ρύθμιση αποσύρθηκε. Οι δύο πτέραρχοι είχαν υποστηριξει ότι θα προκαλούσαν μεγάλες αντιδράσεις στους ιπταμένους και τότε ο Βενιζέλος είχε πειστεί.

Τώρα και μετά από την ενημέρωση που είχε από τον ΕΣΜΑ, φαίνεται θετικός προς το αίτημα των μηχανικών. Η συγκυρία βολεύει γιατί μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε ικανοποιήσει και το σημαντικό αίτημα των ιπταμένων για το πτητικό τους επίδομα,αυξάνοντάς το κατά 10%.