Τιμή για τον ηρωϊκό χειριστή Π.Γκέλη

H θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα τελέσθηκε το πρωί στον περίβολο της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου – Πελαγίας, εις μνήμην του πεσόντος αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη.

Τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην τελετή παρέστησαν μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και των θρησκευτικών αρχών, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και ΑΤΑ, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοτικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Στις 14 Ιουνίου 2006 αεροσκάφος Mirage 2000EG της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στο Πτώο όρος, κοντά στο Γαλαξίδι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του, Παντελής Γκελής καταγόμενος από την Αετόπετρα Κονίτσης.


Στις 15 Ιουνίου σε απόκρημνη περιοχή του Πτώου όρους, βόρεια της λίμνης Παραλίμνης και σε υψόμετρο 1.000 ποδών, βρέθηκαν τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000 η τύχη του οποίου αγνοούνταν από το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2006.


Ο χειριστής του αεροσκάφους, σμηναγός Παντελής Γκέλης, βρέθηκε νεκρός. Ο πιλότος δεν χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, προσπαθώντας ώς την τελευταία στιγμή να σώσει το αεροσκάφος.