Ελληνικά F-4 Phantom και F-16 στην έκθεση «Royal International Air Tattoo 2024» [vid, pics]

Τα ελληνικά μαχητικά F-4 Phantom και F-16 θα έχουν την ευκαιρία να δοουν από κοντά οι επισκέπτες σε στατική επίδειξη, στο μεγαλύτερο αεροπορικό event της Βρετανίας. 

F-4 Phantom

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ελληνική παρουσία πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά η διεθνής αεροπορική έκθεση «Royal International Air Tattoo 2024», με τη συμμετοχή αεροσκαφών F-4 Phantom και F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η άφιξη των δύο F-4 Phantom της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο του Fairford.

Τα ελληνικά μαχητικά θα έχουν την ευκαιρία να δοουν από κοντά οι επισκέπτες σε στατική επίδειξη, στο μεγαλύτερο αεροπορικό event της Βρετανίας.

Επίσης, στην Βρετανία έφτασαν και δύο ελληνικά F-16 για να συμμετάσχουν στην αεροπορική έκθεση.

Ένα F-16C και ένα F-16D της 336 Μοίρας «ΟΛΥΜΠΟΣ» από την 116 Πτέρυγα Μάχης βρίσκονταν ήδη στο αεροδρόμιο του Fairford, όταν κατέφθασαν τα ελληνικά Phantom.

Δείτε φωτογραφίες:

F-4 Phantom

Το 2023, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην έκθεση με ένα F-4E Phantom της 338 Μοίρας, ενώ το 2022 η ΠΑ συμμετείχε με την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

Ρεπορτάζ: Κώστας Σαρικάς

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ