Επίσκεψη του διοικητή της ΔΑΥ στην ΕΑΒ

Με την γνώση και των δύο πλευρών – του πελάτη και του αγοραστή – υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα ο Πρόεδρος της κρατικής εταιρίας κ κ. Παναγιώτης Μανούσος, – μαζί με τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημ. Παπακώστα και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας-  τον νέο Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας Υποπτέραρχο (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και το επιτελείο του.

Και αυτό διότι ο πτέραρχος ε.α. Παναγιώτης Μανούσος  μεταξύ των υψηλών πόστων που έχει υπηρετήσει είναι και σε αυτό του Διοικητή ΔΑΥ και γνωρίζει καλά  τις απαιτήσεις της υπηρεσίας από τον βασικό φορέα τεχνικής υποστήριξης των εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας. Έτσι οι δύο πλευρές συζήτησαν με πιο άνεση – και σε ρεαλιστικότερη βάση τα τρέχοντα προγράμματα και τις  δυνατότητες  προοπτικές συνεργασίας σε βάθος. Πολύ περισσότερο που και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημ. Παπακώστας έχει σημαντική εμπειρία από μεγάλο φορέα που συνεργαζόταν με τις Ένοπλες Δυνάμεις – την ΕΛΒΟ.
 
 Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολεμικής Αεροπορίας ΕΑΒ (ΥΠΑEAB) Σμήναρχος κ. Ιωάννης Αρνέλλος.
 
Προοπτικές διεύρυνσης συνεργασίας

Οπως ανακοινώθηκε, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γενική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΕΑΒ με σύντομη αναφορά στην εξέλιξη και τις προοπτικές της εταιρείας. Ακολούθησε εκτενής ενημέρωση για την πορεία των τρεχόντων προγραμμάτων  αλλά και τις προοπτικές διεύρυνσής τους, στο πλαίσιο της διαχρονικά καλής σχέσης συνεργασίας μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας και ΕΑΒ.

Η εμπειρία εκσυγχρονισμoύ των F-16 

Ενα από τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν και τις δυο πλευρές είναι ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων F-16- ένα πρόγραμμα για το οποίο η ΕΑΒ έχει πιστοποιηθεί από αμερικανικές υπηρεσίες καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία πρόγραμμα εκσυχρονισμού (ηλεκτρονικών και δομικής αναβάθμισης) 96 της F-16 της Αμερικανικής Αεροπορίας (USAF-E).