Έρχονται και πάλι οι μνηστήρες των F-16 Block 30

Οι μνηστήρες από τα Εμιράτα, ξανάρχονται για τα F-16 Block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας.  Και η επίσκεψη στοχεύει στο να γίνει ο γάμος με το ΓΕΑ. Άλλωστε προηγήθηκαν αρκετά παραγωγικές επαφές και κατά την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πριν από δεκαπέντε ημέρες. 

Ο ίδιος ο Α/ΓΕΑ, πάντως κράτησε πιο χαμηλά τον πήχη. «Γϊνονται κάποιες συζητήσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες χώρες για τα Block 30. Ενδιαφέρον υπάρχει το συζητάμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, αλλά απόλυτη προσφορά δεν υπάρχει. Έχει κατατεθεί κάτι είναι το ενδιαφέρον από τα Εμιράτα. Έγιναν οι πρώτες επισκέψεις εδώ. Τα έχουν δει, τα έχουν αξιολογήσει. Μετά την επίσκεψή μου που έγινε πριν λίγες ημέρες, θα έρθει εκ νεου μια αντιπροσωπεία για να δει πάλι τα αεροπλάνα. Να σχηματίσει την εικόνα την τελική αν τους κάνουν δεν τους κάνουν, εάν ικανοποιούν τις ανάγκες που έχουν και απο εκεί και μετά.» είπε χαρακτηριστικά. 

Από την πώληση των 12 αεροσκαφών εκτιμάται ότι μπορεί να μπουν στα ταμεία της Πολεμικής Αεροπορίας, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πάντως έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για την αγορά και των 30 αεροσκαφών. Αυτό έχει γίνει τόσο μέσω της επιστολής που απεστάλη την προηγούμενη χρονιά όσο και μέσω των διμερών επαφών που έγιναν επίσης το 2017 στο Αμπου Ντάμπι. Εάν διαμορφώνονταν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, μια τέτοια πώληση θα μπορούσε να αποφέρει έως και 600 εκατομμύρια ευρώ.