Η ΠΑ στέλνει C-130 στην Αλβανία – «Μήνυμα» Μητσοτάκη στο προσωπικό [pics]

 

De;iΗ ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), χάρη στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκονται είναι διαθέσιμη για την άμεση παροχή και συνδρομή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ικανή να επιχειρήσει όπου και όποτε της ζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, αυτή την στιγμή, μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώνεται με προορισμό την Αλβανία, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετωπίσει και την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα Απογειώνεται  (12:30) από την Ελευσίνα ένα μεταγωγικό αεροσκάφος , C-130  της Πολεμικής Αεροπορίας με  26 άνδρες της ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και τεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το καταστροφικό σεισμό.

«Μήνυμα» Μητσοτάκη στο προσωπικό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιταλία από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επισκέφθηκε το χώρο όπου βρισκόταν το αεροσκάφος C-130 που θα μετέφερε στην Αλβανία το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον χθεσινοβραδινό σεισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία πρόκειται να συνδράμουν τις αλβανικές αρχές στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.

«Έγινε ένας μεγάλος σεισμός, είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα και να βοηθούμε όπου χρειάζεται. Εύχομαι να κινηθούμε γρήγορα και να σώσουμε ζωές. Αυτό το κάνετε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα και επιχειρησιακά να συνδράμουμε τη γειτονική χώρα. Καλό σας ταξίδι και καλή δύναμη. Σας ευχαριστώ».

Αυτά ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας στους άνδρες της ΕΜΑΚ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Κουμουτσάκου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Νωρίτερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μέσω αναρτήσεων του στο Twitter είχε αναφέρει ότι «η Ελλάδα θα παράσχει άμεσα έμπρακτη βοήθεια στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη χώρα».

Δείτε τις αναρτήσεις:

Δείτε φωτογραφίες: