«Ιπτάμενος» ο Α/ΓΕΑ Μπλιούμης πέταξε με τους «Τίγρεις» της 335 Μοίρας [pics]

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, επισκέφθηκε την 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Αράξου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Πέτρος Σάσσαρης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός συνομίλησε με το προσωπικό της 116ΠΜ και συμμετείχε σε πτήση σχηματισμού αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advanced, σε αποστολή Αέρος – Εδάφους, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 335 Μοίρας «Τίγρης».

Η αποστολή της 116 Πτέρυγα Μάχης, είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή Αεροπορικών Επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια, οποτεδήποτε απαιτηθεί.

Η 335 Μοίρα έχει ως αποστολή την υποστήριξη των σχεδίων του ΑΤΑ στην περίοδο της ειρήνης, κρίσης ή πολέμου, μέσω της άριστης συντήρησης των μέσων και την άρτια εκπαίδευση του προσωπικού.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την επίσκεψη Α/ΓΕΑ στην 116 Πτέρυγα Μάχης: