Καρέ-καρέ η επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας για την βοήθεια της μοναδικής κατοίκου στην Κίναρο

Η μοναδική κάτοικος του ακριτικού νησιού, η κυρά – Ρηνιώ Κατσοτούρχη έλαβε το Σάββατο (4.1.2020) τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το σχετικό βίντεο ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Επιπλέον, οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων που προσγειώθηκαν στο μικρό νησί και συνάντησαν την κυρά – Ρηνιώ, επιχείρησαν να αποκαταστήσουν και την βλάβη στην ηλεκτροδότηση στο σπίτι της.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας:

Η κακοκαιρία τις ημέρες των εορτών είχε προκαλέσει βλάβη στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στο σύστημα επικοινωνίας με την Κίναρο, με αποτέλεσμα η οικογένεια της ηλικιωμένης να μην μπορεί να εντοπίσει την κυρά – Ρηνιώ από τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, ένα ελικόπτερο απογειώθηκε από την Ρόδο και παρά τον άστατο καιρό κατάφερε να εντοπίσει την κυρά – Ρηνιώ και να διαπιστώσει πως είναι καλά στην υγεία της. Η ηλικιωμένη που εκτρέφει εκεί αιγοπρόβατα, ανέφερε στους διασώστες πως έχει κάποιες λίγες προμήθειες και ότι επιθυμεί να παραμείνει στην Κίναρο παρά την διακοπή ρεύματος.