Νέα πτήση σωτηρίας από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας

Νέα πτήση σωτηρίας από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας νωρίς σήμερα το μεσημέρι. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου παρέλαβε με επιτυχία και μετέφερε με ασφάλεια στο νοσοκομείο της Ρόδου έναν πολυτραμαυτία. Ο ουκρανικής καταγωγής ασθενής ήταν μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «MSC MIA SUMMER», το οποίο έπλεε τριάντα πέντε ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ρόδου. 

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η ακόλουθη: 

Τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου 2018, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε μεταφορά πολυτραυματία, ουκρανικής υπηκοότητας, από το φορτηγό πλοίο «MSC MIA SUMMER», που έπλεε τριάντα πέντε (35) ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ρόδου. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Οι «φύλακες-άγγελοι» της 384 ΜΕΔ

Η 384 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΔ) έχει ως αποστολή την Έρευνα και Διάσωση σε καιρό ειρήνης και την Έρευνα και Διάσωση Μάχης σε καιρό έντασης και πολέμου. Παράλληλα, αναλαμβάνει δευτερεύουσες αποστολές όπως η παροχή εφοδίων σε απομονωμένες περιοχές καθώς και μεταφορές προσωπικού και υψηλών προσώπων. Επιπλέον, εκτελεί αεροδιακομιδές ασθενών και τραυματιών, επ’ ωφελεία του ΕΚΑΒ.

Στα δέκα χρόνια από την συγκρότησή της πάνω από 8.500 άνθρωποι έχουν σωθεί χάρη στην άμεση δράση των πληρωμάτων των ελικοπτέρων Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης στο πλαίσιο αποστολών αεροδιακομιδών και έρευνας διάσωσης.