ΠΑ: Η ανατριχιαστική έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος

Ανατριχιαστική ήταν η έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας. 

Λίγο πριν ανοίξουν οι εργασίες του με την ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, ο αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, κάλεσε όσους βρισκόνταν στο Αμφιθεάτρο που φέρει το όνομα ακόμη ενός ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας του Νικόλαου Σιαλμά, να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τη θυσία του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου .  Όπως τόνισε νωρίτερα ο αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ήρωα της 331 Μοίρας Παντός Καιρού:  »ο οποίος προσέφερε τη ζωή του στη χώρα μας την περασμένη Πέμπτη.» 

Όπως επισήμανε στην εισαγωγική ομιλία του ο κ. Χριστοδούλου: «η αεροπορική ισχύς είναι ένα μέσο προβολής δύναμης και ταυτόχρονα ένα «εργαλείο» με Στρατηγική Αξία στα χέρια του εκάστοτες Διοικητή» και πρόσθεσε: μπορεί να αξιοποιηθεί για να επιτύχει πολλαπλά αποτελέσματα, από την εμφάνιση των πολιτικών μηνυμάτων μέχρι την προβολή άμεσης και ταχείας στρατιωτικής δύναμης.» Κατέληξε δε: «Υπάρχουν περιστάσεις και περιστάσεις όπου η Αεροπορική Ισχύς θεωρείται ως η μόνη βιώσιμη και αποδεκτή στρατιωτική επιλογή που έχουν στη διάθεση τους οι  κυβερνήσεις.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι: το συνέδριο γίνεται μετά τη νέα θυσία στον ακήρυχτο πολέμου του Αιγαίο.» και τόνισε με νόημα ότι: Η θυσία του σμηναγού μας δεν θα μείνει έτσι.»