Πολεμική Αεροπορία: Αεροδιακομιδή τραυματία από το πλήρωμα της γαλλικής φρεγάτας «Languedoc» [vid]

Όπως γνωστοποίησε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Δευτέρας 10 Απριλίου 2023, ελικόπτερο τύπου Super Puma παρέλαβε, από τη γαλλική Φρεγάτα «Languedoc», η οποία έπλεε 14 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λήμνου, έναν 26χρονο τραυματία, μέλος του πληρώματος και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Όπως γράψαμε νωρίτερα σήμερα, η γαλλική φρεγάτα ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κάτι που σχολίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Κώστας Χατζημιχαήλ αναφέρει σχετικά: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας σε Άμυνα και Ασφάλεια και της διασφάλισης των κοινών συμφερόντων σε Ανατολική Μεσόγειο και Ευρώπη, υποδεχόμαστε στον λιμένα Αλεξανδρούπολης τη FREMM Φρεγάτα FS Languedoc του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού».

Επίσης, υπογράμμισε πως: « Ο πρώτος ελλιμενισμός γαλλικού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί ιστορική στιγμή & σηματοδοτεί, ενάμιση αιώνα μετά, την έναρξη της γαλλικής παρουσίας στην πόλη-λιμάνι του βορειοανατολικού άκρου της Μεσογείου».